fbpx

FRISS HÍREK

Nyert az ellenzék Jászberényben

- Advertisement -

Budai Lóránt, a Közösen Jászberényért Egyesület jobbikos jelöltje nyerte a jászberényi polgármester-választást a szavazatok több mint kétharmadával. A voksok több, mint 67 százalékát szerezte meg, ezzel ő marad a város polgármestere. A második helyen a Fidesz által támogatott független jelölt, Dr. Besenyi Orsolya végzett, akire a választópolgárok 29 százaléka szavazott.

Az egyéni körzetekben is az ellenzék volt fölényben, a jászberényi Fidesz-frakció vezetője, Tamás Zoltán a Jászság Térségi TV-nek elismerte a vereségüket. Úgy fogalmazott reméli, hogy egyáltalán lesznek képviselőik a testületben. Ugyanis a Fidesz mindössze a kompenzációs listáról küldhet négy képviselőt a testületbe, a tíz egyéni választókörzetben az ellenzéki-civil csapat jelöltjei futottak be.

Budai elmondta, hogy nincs jelen az életében és a polgármesteri működésében a Jobbik, bár továbbra is tagja a pártnak. Igyekezett távol tartani magát a kampány alatt az ellenzéki pártoktól, például a plakátjain sem szerepeltek a pártlogók.

„Én azt látom, hogy országosan, de itt helyben is elvesztették a hitelüket a pártok” – nyilatkozta az újraválasztott polgármester.

Hasonló cikkünk:  A visszajelzések alapján Angliától Ausztriáig jönni fognak emberek Magyar Péter szombati tüntetésére

A képviselő-testület feloszlásáról a várost 2006 és 2010 között polgármesterként irányító, majd a DK önkormányzati képviselőjeként dolgozó Gedei József nyújtott be javaslatot a fideszes képviselők támogatásával. Tavaly október 17-én döntöttek is erről. A DK nem támogatta Budait az újraindulásban.

A legnagyobb ellenzéki párt azután rúgta össze a port Budaival, hogy a polgármester nem támogatta Gedeit az ellenzéki előválasztáson. Gedei azonban azt másként látja: elmondása szerint a polgármester nem képes kompromisszumokat kötni, és folyamatosan megsérti a jogi normákat.

Gedei vasárnap lemondott a Jász-Nagykun-Szolnok megye jászberényi központú választókerületi elnöki tisztségéről, és a DK-ból is kilép.

A polgármester-választás végeredménye:

1. Budai Lóránt (Közösen Jászberényért): 8267 szavazat (67,24 százalék)

2. Besenyi Orsolya (Fidesz-KDNP által támogatott független): 3671 szavazat (29,86 százalék)

3. Nagy Tímea (független): 185 szavazat (1,5 százalék)

4. László Péter (Mi Hazánk): 172 szavazat (1,4 százalék)

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...