fbpx

FRISS HÍREK

Városüzemeltetés az engedély nélküli babaházról: A gyerekek biztonságát kötelességünk védeni

- Advertisement -

Minap írtunk Tóth Szilárd vacsiközi önkormányzati képviselő nyomán arról, hogy valaki egy műanyag babaházat helyezett ki a Nádasdy park játszóterére. A szülők és a gyerekek szeretik az új játékot, azonban a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. jelezte a képviselőnek, hogy a házikót engedély nélkül tette ki valaki, az így nem maradhat ott. Vagy elviszi még most, aki kitette, vagy péntek után már csak a cég telephelyén veheti át, mert elszállítják oda.

A kommentelők megvédenék a kisházat, egy ügyvédi iroda ingyenes jogi segítséget ajánlott fel a babaház megmentéséért. Tóth Szilárd azt kérte az illetékesektől, hogy vizsgálják meg, utólag kaphat-e engedélyt a műanyag házikó, de addig is maradhasson. Jeleztük már minap, hogy megkeressük a városüzemeltetési céget, hogy fejtse ki álláspontját, és ez meg is történt.

Kötelességük betartani a szabályokat: minősítés nélküli játék nem lehet játszótéren

Boros Gábor ügyvezető azt írta megkeresésünkre, hogy a játszótéri eszközök gyártását, telepítését és üzemeltetését egy 2003-as rendelet szabályozza. Ennek az a lényege, hogy minden tekintetben biztonságosnak kell lennie a játéknak. A gyártónak ezt garantálnia kell, az ellenőrzéskor pedig erről meg kell bizonyosodnia a szakembereknek. Ez a kisház azonban semmilyen engedéllyel nem rendelkezik, sőt rögzítve sincs, ezért nem vállalhatják a felelősséget érte. Miután a gyermekek biztonsága kimelet fontosságú egy játszótéren, csak olyan eszközök lehetnek ilyen helyen, amelyek mindegyike megfelelő tanúsítvánnyal rendelkezik. Mint írja a cégvezető, Kecskemét 44 játszóterén 244 szabályszerűen kihelyezett játék üzemeltetését végzik, amely azt is jelenti, hogy rendszeresen ellenőrzik a játékokat, hogy a biztonságot garantálni tudják.

Hasonló cikkünk:  Nagyobb sportcsarnokért és stadionért lobbizna a polgármester asszony

„Értjük és értékeljük a jó szándékot a kihelyezést illetően, azonban a fentiekből egyértelmű; a játszóterek üzemeltetését rendelet szerint kell végeznünk. A babaházzal kapcsolatban felelősséget nem vállalhatunk, ezért kérjük, hogy a nagylelkű felajánló mihamarabb szállítsa el a játszóeszközt.”

A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. ügyvezetője hozzáteszi, hogy amennyiben bárki játékot akar kihelyeztetni közterületre, azt az önkormányzati képviselőnél vagy a polgármesteri hivatalban kezdeményezheti.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...