fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

A DK és a Momentum Baján is csörtézett

- Advertisement -

Összecsapott újra a két vezető ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció és a Momentum szombaton, Baján. A momentumos polgármester, Nyirati Klára szerint egyre tisztábban körvonalazódik a Fidesz-DK tengely kialakulása. A polgármester szerint a legutóbbi képviselő-testületi ülésen lehetett ezt jól látni, mert a helyi DK-ban politizáló László Károly volt alpolgármester pár, Nyirati szerint a befolyása alatt álló képviselővel és a Fidesz helyi képviselőivel együtt leszavazta Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft. új ügyvezetőjének átmeneti megbízásáról szóló előterjesztést.

A Momentum az üggyel kapcsolatban kiadott közleményében azt írta:

„Mivel az együttszavazás nem először fordul elő, erős a gyanú, hogy Göd és Jászberény közismert esete után Baján is összeáll a DK-Fidesz koalíció. Úgy tűnik, az önmagát országos szinten legellenzékibbnek mondó DK a helyi politikában rendszeresen lepaktál a kormánypárttal és kiszolgálja annak alantas céljait.”

Nyirati Klára reméli, hogy amikor a következő testületi ülésen ismét napirendre kerül a kérdés, akkor a helyzet megoldására szavaznak majd a Fidesz mellé állt képviselők és a helyi DK többség. Ha így lesz, akkor nem célja a DK-nak megbénítani a helyi távhőszolgáltatót és kárt okozni a bajaiaknak. A polgármester hangsúlyozta, hogy a városnak beláthatatlan gazdasági és életviteli problémát okoz, ha aláírási joggal rendelkező ügyvezető híján megbénul a Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft.

Hasonló cikkünk:  Magyar Péter: a Fideszre nagyon is jellemző a nepotizmus

A DK nem hagyta szó nélkül a Momentum közleményét, válaszközleményben reagáltak a vádakra. Ebben a párt korábban megszólított helyi képviselője, László Károly ragadott billentyűzetet:

„A Momentum éppen azzal vádolja a bajai DK-t, amit ő maga tesz, hiszen ők akartak egy volt fideszest a városi távhőcég élére juttatni. Büszke vagyok arra, hogy hozzájárultam ennek a megakadályozásához. Mi nem fogunk fontos pozícióba juttatni sem jelenlegi, sem volt fideszeseket, még a Momentum kedvéért sem.”

A képviselő végül kijelentette, hogy a város momentumos polgármesterére barátként és szövetségesként tekintenek, akkor is, ha időnként rossz döntést akar hozni.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...