fbpx

FRISS HÍREK

Nevető szmájlival és feljelentéssel folytatódik a fák nélküli lombkoronasétány sztorija

- Advertisement -

„Szabályos volt a nyírmártonfalvai lombkorona sétány uniós támogatásának felhasználása?” – kérdezte Vadai Ágnes, a Demokratikus koalíció országgyűlési képviselője Polt Péter legfőbb ügyésztől. A Hajdú-Bihar megyei Nyírmártonfalván 60 millió forint uniós támogatással épült lombkorona sétányról van szó, ami körül nincs fa, amit nézni lehetne róla, mivel tarra vágták azt.

Filemon Mihály, a község polgármestere az uniós döntéshozókat hibáztatta, mondván, későn bírálták el a már 2017-ben beadott pályázatot, közben pedig az erdő vágásérett lett. A polgármester hozzátette: a beruházásnak nem volt feltétele, hogy erdő is legyen a lombkoronasétány körül.

A parlament honlapján tették közzé Polt Péter írásbeli válaszát. E szerint a legfőbb ügyész Vadai kérdését tartalmilag feljelentésként értékelte, és azt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságának továbbította. A feljelentés elbírálásának eredményéről a nyomozó hatóság ad majd tájékoztatást.

Ezzel párhuzamosan a településvezető telefonon vonta kérdőre, majd az irodájába hívatta azt a szociális gondozóként, közmunkásként dolgozó nőt, aki egy nevetős szmájlival reagált a Facebookon egy ismerőse képére, amin az elhíresült objektum volt látható. A nő úgy érezte, hogy a polgármester kirúgással fenyegeti, ezért felvételt is készített a beszélgetésekről. A polgármester nem akart nyilatkozni az ügyről, majd azt mondta: belső vizsgálat indult a nő ellen, mert nem jól dolgozik.

Hasonló cikkünk:  Végre kiderült hányan kaptak magyar állampolgárságot

A nő ismerősei is meglátogatták húsvétkor a „turistalátványosságot”, és erről képeket is posztoltak a Facebookon. A képet a nő is viccesnek találta, ezért egy nevetős szmájlit nyomott rá. Ezután húsvét vasárnap este felhívta őt a polgármester. A nő felvételt készített a beszélgetésről. Ezen a polgármester azt mondja neki: „Le kéne venni a röhögős fejet.” A polgármester ezután azt mondja a nőnek, hogy kedden menjen be az irodába, és „egy picit gondolkozzál, jó, hogy mit csinálsz.”

A keddi beszélgetést is rögzíteni akarta a nő, mivel fenyegetve érezte magát, azonban a polgármester követelte, hogy tegye a telefonját az asztalra. Mikor a nő ezt többször is megtagadta, a polgármester azt mondta: mindent megbeszéltek, és küldeni fogja a papírokat.

A nő azt gondolta, a polgármester a felmondásáról beszél, viszont azóta sem kapott ilyen papírokat. Az esetről készült hangfelvételeket először Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hozta nyilvánosságra.

Filemon Mihály nem akart nyilatkozni az RTL-nek, mert belső vizsgálat folyik. Ez elmondása szerint azért indult, mert a nő nem látja el jól a munkáját. Azt ígérte, hogy ha a vizsgálatnak vége, tájékoztatni fogják a közvéleményt.

via 24.hu/Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...