fbpx

FRISS HÍREK

Jövőre nagyobb lehet a nyugdíjemelés mértéke

- Advertisement -

6 százalékos nyugdíjemelésre lehet számítani jövőre, mivel a kormány magasabb inflációt vár a 2024-es évre, mint ahogyan azt korábban becsülte. A Menedzsment Fórum szerint sokkal derűlátóbbak voltak korábban, ami az inflációs helyzetet illeti, most azonban kiderült, hogy a korábbi kommunikációval ellentétben mégis magasabb inflációra számítanak. A Magyar Nemzeti Bankénál (MNB) is pesszimistább a mostani előrejelzés – a jegybank 3-5 százalék közé tette a 2024-es inflációt.

Ez az uniós kötelezettségeink részét képező, április végére elkészített konvergenciaprogramból derült ki. Azonban most nem sokkal kevésbé bizonytalan a gazdasági környezet, így könnyen lehet, hogy a tavalyi évhez hasonlóan módosítania kell a kormánynak a prognózisain. Tavaly december végén a Pénzügyminisztérium a makrogazdasági kitekintőjében még 4,3 százalékos inflációval számolt 2024-re.

A lap szerint a 6 százalékos nyugdíjemelkedés havi nagyjából 12 ezer forintos pluszt jelenthet a nyugdíjasoknak, abban az esetben, ha idén nem kerül sor nyugdíjkiegészítésre.

Hasonló cikkünk:  Aki ellátogat Orbán ünnepi beszédére, jól meg is lesz figyelve

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...