fbpx

FRISS HÍREK

Manipuláltak egy sajtófotót, mert a koleszigazgató fordítva fogta a nemzeti színű szalagot

- Advertisement -

Szerencsétlenül sikerült Bibok Róbert igazgatónak a Táncsics Mihály Kollégium focipályájának avatóünnepsége. Ez már nem most volt, hanem mintegy egy hónapja. Azonban most szúrta ki egy olvasónk a bakit, és az ebből fakadó fényképmanipulálást.

Április közepén tartották a Táncsics-Hét rendezvénysorozatot, amelynek egyik pillanata volt az intézmény műfüves pályájának avatása. Nagy csinnadratta volt, felvonultak városvezetők, politikusok, országgyűlési képviselők. Természetesen a kollégium igazgatása is. Az esemény tipikus pillanata volt, amikor átvágták a nemzeti színű szalagot, majd ebből egy-egy darabkát kivágtak, és átadták a felavató személyek számára. Egyet kapott belőle Bibok Róbert kollégiumigazgató is, de őt megviccelte kicsit a sors. Mindenki felmutatta a darabkát, majd ezt megörökítették a fotósok is.

Csakhogy az igazgatónak nem sikerült eltalálnia a helyes állást, így zöld-fehér-piros sorrendben mutatta büszkén a nemzeti színű szalagot.

Kirúgták vagy nem az ebből mémet gyártó diákot?

Persze tévedni emberi dolog, és talán nem is lenne utóélete a történetnek, ha nem történik utána az, ami. Valaki észrevette a hibát az igazgató környezetében, és egyébként elég hihetően, manipulálta utólagosan azt a sajtófotót, amelyet kitettek a kollégium Facebook oldalára az eredeti helyett. Vagyis a javított fotón már Bibok Róbert is jól tartja a szalagot, hála a számítógépes technikának.

Hasonló cikkünk:  Mit gondolnak a kecskeméti politikusok a Magyar Péter jelenségről?

Olvasónk, aki felhívta erre a figyelmet, azt is megírta, hogy ezzel még nem fejeződött be a történet. Az egyik végzős kollégista diák mémet gyártott a bakiból és feltöltötte azt a kollégium zárt csoportjába. Ez eljutott az igazgatóhoz is, aki- az olvasónk szerint- kirúgta az érettségiző vidéki diákot, annak ellenére, hogy az többször elsimerte, hogy hiba volt részéről a mém, és elnézést kért.

Az eset kapcsán megkerestük Bibok Róbert igazgatót, aki válaszolt is levelünkre. Cáfolta, hogy kirúgta volna a diákot. Mint írja, „A diák jelenleg is rendelkezik intézményünkben  folyamatos  kollégiumi jogviszonnyal – tehát kollégiumunk közösségének tagja –  a tanév végéig.” Viszont azt megerősítette, hogy volt ügy belőle, legalábbis elbeszélgetett a diákkal. Úgy fogalmaz, hogy „személyes pedagógiai célú elbeszélgetés történt a diákkal, mely során elismerte hibáját, és elnézést kért.”

Az eset következményeként most néhány hírportálon az eredeti fotó (rosszul tartott szalag) látható, míg néhány helyen kicserélték (vagy eleve ezt töltötték fel) a módosítottra.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...