fbpx

FRISS HÍREK

Elfogadhatatlannak tartja Debrecen polgármestere, hogy a szennyező cégeket ne szankcionálják

- Advertisement -

Papp László szerint olyan szabályozásra van szükség, amely garantálja, hogy a vállalatok még elméletben sem élhetnek vissza a jogszabály adta lehetőséggel – írta meg a debreciner.hu.

A Miniszterelnökség államtitkára közben a parlamentben arra kérte a környezetvédelmi hatósági szerződésről szóló kormányrendelet ellen szólókat, hogy fejezzék be a hangulatkeltést és a hisztériát. Ez a debreceni fideszes polgármesterre is vonatkozhat?

Az elmúlt hetekben számos alkalommal írtunk arról a szeptember 21-én kihirdetett kormányrendeletről, amely a háborús veszélyhelyzetre hivatkozva lehetővé teszi a kormányhivatalok számára, hogy a környezetszennyező cégekkel szemben ne bírságot szabjanak ki, vagy állíttassák le az érintett üzemet, hanem környezetvédelmi hatósági szerződést kössenek velük, amelyben a szennyező vállalja, hogy egy bizonyos határidőn belül megszünteti a jogsértést.

A szavakat tetteknek kell követni! – üzente a kormánynak Debrecen polgármestere
Papp László (Fidesz), Debrecen polgármestere ma, október 9-én délután egy közleményt adott ki, amelyben a kormányt arra kéri, vonja vissza ezt a rendeletet. Mint írta, elfogadhatatlannak tartja, hogy olyan szabályozás legyen érvényben, amely lehetővé teszi a kormányhivataloknak, hogy ne szankcionálják a környezetszennyező cégeket.
Emlékeztetett, a kormány megígérte: a rendeletet úgy módosítják, hogy az csak a működő kohászati üzemekre vonatkozzon.

Hasonló cikkünk:  2020-ban 19 ezer, 2023-ban 34 ezer magyar vándorolt ki Magyarországról 

„A szavakat tetteknek kell követni! Felkérem Magyarország Kormányát, hogy vonja vissza az érintett rendeletet!” – írta. A polgármester hozzátette, fontosnak tartja a Dunaferr megmentését, de ez nem járhat együtt azzal, hogy bárki kibúvót találjon a környezetvédelmi szabályok alól, az akkumulátorgyárakra pedig különösen nem vonatkozhat semmilyen könnyítés.

„Olyan szabályozásra van szükség, amely garanciát ad mindenki számára, hogy más vállalatok még elméletben sem élhetnek vissza a jogszabály adta lehetőséggel. Debrecen polgárainak biztonsága nem szerződés kérdése. Ez megkerülhetetlen kötelességünk” – zárul a politikus közleménye.

A teljes cikk ITT olvasható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...