fbpx

FRISS HÍREK

10. alkalommal kerül megrendezésre Kecskeméten a Magvas Nap

- Advertisement -

10. alkalommal kerül megrendezésre Kecskeméten a jubiláló Magvas Nap, melynek helyszíne a megszokottól eltér. Az Ifjúsági Otthon fogadta be eddig a kiskertészeket, amibe a rezsiválság most rendesen közbeszólt. Az ide színtér ezért nem a központban lesz, hanem a VT Veres Kft. csarnokában, a Szolnoki hegy 232. szám alatt, ami a reptéri úton kifelé menet, a körforgalom előtt jobbra található (térkép: www.terkep.vtveres.hu). Igény esetén telekocsikat is szerveznek a belvárosból, amit e-mailben (info@magvasnap.hu) kell előre jelezni.

Időpont: március 4. szombat.

Újdonság az is, hogy 2023-ban egy előadó lesz, dr. Dittrich Ernő (Pécsi Tudományegyetem Környezetmérnök Tanszékének adjunktusa), aki viszont nagyon aktuális témát boncolgat majd: Hogyan tudjuk túlélni a klíma válságot?

A nap programja

09.00-10.00 dr. Dittrich Ernő előadása
10.00-10.30 beszélgetés, kérdések megválaszolása, könyvvásárlási lehetőség
10.30-13.45 magbörze, csere-bere, tapasztalatmegosztás, termelői kiállítás
A magbörzén a legtöbb féle magot hozó résztvevőt meglepetésben részesítjük!
13.45-14.00 tombola az eseményre regisztrált résztvevőknek

Hasonló cikkünk:  Olvasd el mit gondolnak szerkesztőségünk tagjai a sajtószabadságról!

Az előadás után lesz lehetőség kiállító termelőktől harapnivalót vásárolni, teát ingyen biztosítanak, amihez viszont saját bögrével kell készülni. Érkezhetnek gyerekkel is, nekik biztosítanak játszósarkot és felügyeletet is.

Az rendezvényen való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet 2023.03.03. éjfélig: www.regisztracio.magvasnap.hu

Mi a Magvas Nap?

Ez a nap remek alkalom arra, hogy sok jó ember saját vetőmagokat és gondolatokat cseréljen, tanuljon, ismerkedjen kis- és nagykertészekkel, a mezőgazdaságban jártas szakemberekkel – írta a 2022-es beharangozójában a szervező Kecskeméti Szatyor Egyesület.

A Magvas Nap a kiskertekben termesztett helyi, vagy tájfajta szabad elvirágzású – többnyire – zöldségfélék befogott magvainak cseréje. Fontos, hogy mindez vegyszermentesen. És ehhez minél szélesebben hasznosítható tudást szeretnének átadni, ezért előadásra és tudásmegosztó beszélgetésre is sor kerül.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...