fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. szeptember 28., szombat

FRISS HÍREK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

- Advertisement -

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta – Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) után – az 500 szükséges számú ajánlást. Háromra emelkedett velük a polgármesterségért ringbe szállók száma. Még bővülhet a lista, hiszen további két szervezet, illetve két független jelölt jelentette be, hogy kihívná a jelenlegi kormánypárti városvezetőt. Ők az induláshoz szükséges támogató aláírásokat május 6-ig gyűjthetik össze.

A Szövetség az egyéni választókerületi jelöltek állításához szükséges ajánlásokat teljesítette, a Mi Hazánk a Választási Iroda értesítője szerint még két körzetben gyűjti. A különbség az, hogy a nemzeti radikális párt mind a 14 körzetben indított jelöltet, addig az MSZP-LMP-DK-Párbeszéd együttműködéséből álló Szövetség – amiből kilépett a Momentum és a Jobbik – csak 13-ban.

Kadafalva a hiányzó körzet, ahol a Szövetség ugyan szerette volna megnyerni magának Jászfalvi József független jelöltet – akit információink szerint a Szövetségből még tavaly augusztusban kilépett Dobos József új szervezete (a Civil Összefogás Városunkért Egyesület) is megkeresett – végül azonban az a köztes megállapodás született, hogy „kívülről” támogatják. Ez azt is jelenti, ha Jászfalvi József nem nyer egyéni mandátumot, akkor a ráadott voksok a Szövetség szempontjából elvesznek, mert azok töredékként nem számíthatók be.

Hasonló cikkünk:  Bugaci keménylebbencset és tiszaalpári halászlét is főznek a Térségi Gasztrohéten

Kadafalván a jelenleg képviselő – és újrainduló – Leviczky Cirillel (Fidesz-KDNP) szemben a független jelöltön kívül egyelőre a Mi Hazánk politikusa, Nagy Sándor a kihívó. Várhatóan lesznek még aspiránsok, amennyiben Rézsó Vince (Válasszon Jövőt!), Jaksa Judit (Civil Összefogás Városunkért) és Mészáros Edit (MKKP) is összegyűjtik az itt lakóktól a kellő számú aláírást május 6-ig.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...