fbpx

FRISS HÍREK

Kecskemét is sokat nőtt a koronavírusos betegek száma

- Advertisement -

Az elmúlt 15 napban a legtöbb új megbetegedést Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Kecskeméten és Budapest 11. kerületében regisztrálták – hangzott el csütörtökön az operatív törzs tájékoztatóján.

A posta péntektől kezdi kézbesíteni Müller Cecília országos tisztifőorvos levelét a 60 éven felülieknek a koronavírus-vakcina regisztrációjáról. A levelet mintegy kétmillió nyugdíjas kapja meg – mondta az operatív törzs mai tájékoztatóján a reggel ismertté vált adatok elismétlése után Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője.

A regisztrálásnál meg kell adni a néven kívül a taj-számot, az életkort és a telefonszámot illetve az e-mail címet.

A regisztrálás nem jelent kötelezettséget, csupán az igények felmérését szolgálja – hangsúlyozta Galgóczi Ágnes.

A leveleket először Budapesten kézbesítik, de év végéig várhatóan mindenkihez eljut. Az oltások jövő év elején kezdődhetnek, amikor Magyarországon lesz engedélyezett, biztonságos és hatékony vakcina.

Hasonló cikkünk:  EP-választás: a Fidesz két mandátumot, az ellenzék akár félmillió voksot is veszíthet

Addig is mindenki tartsa be a járványügyi intézkedéseket – kérte Galgóczi Ágnes.

A mai, december  10-i számadatok

5415 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 265 003 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 171 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6451 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 77 362 fő, az aktív fertőzöttek száma 181 190. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7869 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 645-en vannak lélegeztetőgépen.

napi.hu

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...