fbpx
26.2 C
Kecskemét
2023. június 2., péntek

FRISS HÍREK

Kecskemét is sokat nőtt a koronavírusos betegek száma

Az elmúlt 15 napban a legtöbb új megbetegedést Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Kecskeméten és Budapest 11. kerületében regisztrálták – hangzott el csütörtökön az operatív törzs tájékoztatóján.

A posta péntektől kezdi kézbesíteni Müller Cecília országos tisztifőorvos levelét a 60 éven felülieknek a koronavírus-vakcina regisztrációjáról. A levelet mintegy kétmillió nyugdíjas kapja meg – mondta az operatív törzs mai tájékoztatóján a reggel ismertté vált adatok elismétlése után Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője.

A regisztrálásnál meg kell adni a néven kívül a taj-számot, az életkort és a telefonszámot illetve az e-mail címet.

A regisztrálás nem jelent kötelezettséget, csupán az igények felmérését szolgálja – hangsúlyozta Galgóczi Ágnes.

A leveleket először Budapesten kézbesítik, de év végéig várhatóan mindenkihez eljut. Az oltások jövő év elején kezdődhetnek, amikor Magyarországon lesz engedélyezett, biztonságos és hatékony vakcina.

Hasonló cikkünk:  Államtitkár válaszolt, hogy tervez-e a kormány akkumulátorgyárat Kecskemétre

Addig is mindenki tartsa be a járványügyi intézkedéseket – kérte Galgóczi Ágnes.

A mai, december  10-i számadatok

5415 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 265 003 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 171 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6451 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 77 362 fő, az aktív fertőzöttek száma 181 190. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7869 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 645-en vannak lélegeztetőgépen.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti labdarúgócsapat kedvenc ellenfelei

napi.hu

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...