fbpx
23.2 C
Kecskemét
2024. szeptember 19., csütörtök

FRISS HÍREK

Nyugaton a helyzet nem változatlan

- Advertisement -

Eljött ez a pillanat is, a Demokrata Pártnak új elnökjelöltet kell találnia, ugyanis Joe Biden vasárnap bejelentette a visszalépését, egyúttal jelezte azt is, hogy alelnökét, Kamala Harrist támogatja.

Az elnökjelöltről a küldöttek döntenek, így Biden támogatása az alelnök mellett még nem jelenti azt, hogy automatikusan Harris lesz a demokraták elnökjelöltje. A jelölt személye majd az augusztus 19-22. között Chicagóban rendezett jelöltállító gyűlésen válik hivatalossá.

A demokrata pártelit egy része azt szeretné, ha a párt összezárna egy jelölt mögött, míg mások szerint egy mini-előválasztást kellene tartani, ahol a nyilvánosság egy felgyorsított folyamatban ismerhetné meg a potenciális jelölteket.

Az első opció irányába mutat a demokrata pártelit egy részének mozgása, Harris maga is bejelentette Biden döntése után, hogy indul az elnökjelöltségért. Több demokrata szenátor, képviselők, valamint Bill Clinton volt amerikai elnök és Hillary Clinton volt elnökjelölt is beálltak Harris mögé. Az alelnök ráadásul át is tudná venni a Biden-kampány által összegyűjtött eddigi adományokat, amíg ez más jelölteknél nem lenne egyértelmű.

Hasonló cikkünk:  Júniusban az irányadó nyugati tőzsdei árnál 9 százalékkal drágábban adták a gázt az oroszok

A második opció azért jöhet szóba, mert a Washington Post szerint nem mindenki van meggyőződve arról, hogy Harris jelöltsége lenne a legjobb megoldás, mert amellett, hogy tartanak az alelnök népszerűtlenségétől, olyan, mintha csak a fejére tennék a koronát. A demokraták egy része szerint kockázatos lenne egy jelöltet kinevezni, mert a párt jobban járna egy versennyel és egy demokratikusabb kiválasztási folyamattal.

A Biden mellett elkötelezett küldöttek várhatóan Kamala Harrist támogatnák, bár erre jogilag nem kötelesek. Így fordulhat elő az, hogy az előválasztást helyben megtartva akár egy teljesen másik jelölt is befuthat az élen.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...