fbpx
23.2 C
Kecskemét
2024. szeptember 19., csütörtök

FRISS HÍREK

A kormány 4,2 milliárd forinttal többet költ az eredeti támogatásnál hit- és erkölcstanra

- Advertisement -

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt és a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint 4 milliárd 188 millió forinttal megemeli a kormány a hit- és erkölcstanoktatás, hittanoktatás és tankönyvtámogatás finanszírozását. Felelősként Varga Mihály pénzügyminiszter és Pintér Sándor belügyminiszter van megjelölve, azonnali teljesítéssel.

Emellett, bár a költségvetés nehéz helyzetben van, a kormány – szintén azonnal – pénzeket csoportosított át egyes minisztériumok között. Például több pénz is átkerül a Pénzügyminisztériumhoz tartozó Magyar Államkincstártól az agrártárcához. A minisztériumhoz (igazgatására) 4 750 000 forint, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz 91 209 209 forint, a nemzeti parkok igazgatóságaihoz 117 080 000 forintot utalnak át.

A Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium alá tartozó kormányhivatalok 2 355 000 forintot kapnak. Ezért Varga Mihály mellett Nagy István agrárminiszter és Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter lett a felelős.

Hasonló cikkünk:  Az egészségügyi államtitkár megtalálta az egészségügy gondjainak okozóit

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...