fbpx
25 C
Kecskemét
2024. szeptember 27., péntek

FRISS HÍREK

Színre lép az EP új magyar jelentéstevője, aki felkészült a kormánypropaganda támadásaira

- Advertisement -

Az új Európai Parlament (EP) állandó magyar jelentéstevője Tineke Strik holland zöldpárti képviselő lesz, aki elmondása szerint tisztában van azzal, hogy ő is, akárcsak elődje Judith Sargentini, a magyar kormánypropaganda céltáblájává válhat a következő években – derül ki a Szabad Európa cikkéből.

Strik elmondta, hogy az „Orbán-féle szövegkönyv egyre népszerűbb, többek között a holland jobboldali kormány is elkezdte utánozni. Meggyőződésem, hogy a jelenség egzisztenciális fenyegetést jelent az EU számára. Messzemenően eltökélt vagyok abban, hogy visszafordítsuk ezt a folyamatot.”

A holland képviselő információi szerint „diskurzus folyik az EPP-n belül a kapcsolatok normalizálásáról a magyar kormánnyal.” Hozzátette, hogy „az Európai Néppárt támogatása nélkül kudarcra vagyunk ítélve.”

„Soros Györggyel biztosan nem fogok tudni versenyre kelni” – mondta azzal kapcsolatban Strik, hogy szerinte rá is kiveti majd hálóját a magyar kormánypárti kommunikáció és média, erre pedig fel is készült.

Hasonló cikkünk:  Pintér Sándor: mindenki nyugodjon le

Hozzátette, hogy Magyarországon egyre szűkül a független szereplők mozgástere, „a félelem gyökeret vert a magyar társadalomban.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„A kocsmák ideje szép lassan, de biztosan lejár” – interjú a Szívós borozó tulajdonosával, Tóth Imrével

Eltűnőben van a klasszikus kocsmakultúra, mára szinte csak törzsvendégek járnak Kecskemét egyik legrégebbi kocsmájába, a Szívós borozóba. Tóth Imrével,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...