fbpx
11.5 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

2027-től könnyen cserélhető akkumulátorokat szeretne az EU a mobilokba, laptopokba

- Advertisement -

Az EU új szabályai szerint 2027-től már csak olyan mobiltelefont, tabletet, laptopot szabad eladni, amelyben egyszerűen kicserélhető az akkumulátor. Most a gyártók gyakran különféle trükkökkel nehezítik meg az akkumulátorok kiszerelését azért, hogy az embereket új terméket vásároljanak.

Areg Badalian, egy brüsszeli mobilszerviz vezetője szerint „akárhányszor kiszerelünk egy akkumulátort, fel kell melegítenünk a készülék hátlapját azért, hogy az meglazuljon és ki tudjuk szedni az akksit a többi alkatrész megsértése nélkül.”

A termékeket úgy kell majd előállítani, hogy az akkumulátor kiszereléséhez ne kelljen majd oldószereket, melegítést, vagy különleges szerszámokat felhasználni.

150 millió mobiltelefon kerül kukába minden évben az EU-ban. 2027-ig gondoskodniuk kell a gyártóknak arról, hogy az akkumulátorok 63 százalékát összegyűjtsék. A körforgásos gazdaságot szeretné előmozdítani az új szabályok bevezetésével az EU, aminek a lényege az, hogy növeljék a termékek újrafelhasználhatóságát és javíthatóságát.

Hasonló cikkünk:  Minősített többségre cserélné a vétót az Európai Bizottság

via Euronews

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...