fbpx
22.2 C
Kecskemét
2024. október 8., kedd

FRISS HÍREK

Orbán Viktor erős kijelentésekkel szerepelt Matteo Salvini rendezvényén Olaszországban

- Advertisement -

Orbán Viktor Olaszországban járt a hétvégén, ahol vasárnap a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén szólalt fel. A Bergamóhoz közeli Pontida kisváros mezején megtartott találkozón a magyar kormányfő díszvendégként vett részt.

Mindenekelőtt Orbán Matteo Salvinit európai hazafinak nevezte, akit kitüntetést érdemelne, nem pedig büntetőeljárást a határok lezárása miatt. Hozzátette, hogy Magyarország 14 éve sikeresen harcol a nemzetközi baloldal ellen.

„Az olaszok és a magyarok két szabadságharcos nép, és mi az ő örököseik vagyunk. Sohasem adjuk meg magunkat, sohasem adjuk fel a szabadságunkat, és sohasem engedjük át az országunkat idegeneknek. Nem adjuk oda se a brüsszeli bürokratáknak, se a globális pénzhatalmaknak, se a migránsoknak” – mondta a magyar miniszterelnök.

Orbán beszélt a család szerepéről is, amit szerinte Magyarországon megvédenek, és nem engedik, hogy „viccet csináljanak a házasságból”, ahogy a magyar alkotmány is rögzíti: „a házasság egy férfi és egy nő”, és ez akkor is így lesz, ha a nemzetközi baloldal „a feje tetejére áll” – tette hozzá.

Hasonló cikkünk:  Az alacsony magyar fogyasztási adatok nem kivételesek régiós összevetésben

A magyar kormányfő szerint Magyarország Európa legbiztonságosabb országa, majd hozzáfűzte: itthon a migránsok száma nulla.

Orbán szerint rá fog menni az Európai Unió arra, hogy az európai baloldal mindent elrontott, a brüsszeli bürokraták pedig nem az európaiak érdekét szolgálják, hanem a sajátjukat. Itt kitért arra is, hogy szerinte a patrióták képviselőit megfosztják a jogaiktól az Európai Parlamentben, mert Brüsszelben üldözik a hazaszerető embereket, a szuverenistákat.

Orbán örömét fejezte ki, hogy a hasonlóan gondolkodók teret nyernek Európában: jobboldali kormány alakult Olaszországban, győzött Geert Wilders Hollandiában, Herbert Kickl Ausztriában és Andrej Babiš a cseh szenátusi választáson.

„A küzdelem végén megfordul Párizs, visszavesszük Varsót, és mi leszünk Európa legnagyobb politikai ereje. Akkor kézbe vesszük a brüsszeli politikát, és újra naggyá, erőssé, gazdaggá és szabaddá tesszük Európát” – fejezte ki reményét Orbán Viktor.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megáldották, átadták, elfoglalták a közel háromszoros áron elkészült új kecskeméti nővérszálló épületét (videóval)

A 2022-ben bejelentetthez képest közel háromszoros áron, mintegy másfél milliárd forintból épült meg a csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...