fbpx
22.2 C
Kecskemét
2024. október 8., kedd

FRISS HÍREK

Menczer Tamás: a brüsszeli politika rossz, a magyar gazdasági semlegesség jó lesz

- Advertisement -

Menczer Tamás pontokba szedve leírta a Facebook-oldalán azt, amit Orbán Viktor és Gulyás Gergely korábban már mondott a gazdasági semlegességről, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: Magyarország meg tudja és meg is fogja csinálni.

A 10 pontban leírt érvek között szerepel, hogy 2010 és 2020 között Magyarország a nyertesek közé tartozott, hogy a válságok – Covid, háború, szankciók, energiaválság – megváltoztatták a világot. Szerinte aki az új helyzetre helyes válaszokat ad, az lesz a nyertes a következő évtizedben.

Menczer szerint a brüsszeli válasz a blokkosodás, a keleti és nyugati gazdaságok szétválasztása, a kereskedelmi hidegháború, ami Magyarország számára rossz. A blokkosodás egy közepes méretű, export- és beruházásfókuszú gazdaságnak rendkívül káros, ráadásul Magyarország a nyugati blokk szélén lenne.

„Mi azonban a győztesek közé akarunk tartozni, éppen ezért magyar választ adunk a helyzetre, ez pedig a gazdasági semlegesség” – írta.

Hasonló cikkünk:  A kínai érdekeket illegálisan is képviselő Egyesült Front Magyarországon is aktív

A gazdasági semlegesség az, hogy Magyarország minden irányba folytatja és bővíti a gazdasági, kereskedelmi, befektetési, energetikai együttműködését – ez pedig azt jelenti, hogy kizárólag a magyar érdek számít, „nem vagyunk alárendelve senkinek.” Ennek köszönhetően Menczer Tamás szerint jövőre a magyar gazdaság növekedése a 3-6 százalékos sávban lesz, sokkal feljebb, mint a várható uniós átlag.

„A gazdaság növekedésének köszönhetően lehetnek olyan céljaink, mint a gyermekek után járó adókedvezmény megduplázása, a kis- és középvállalkozók támogatása vagy a minimálbér és a garantált bérminimum további jelentős emelése, amely általános béremelést eredményez” – tette hozzá a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

„Meg lehet csinálni. Magyarország meg tudja és meg is fogja csinálni” – zárta sorait Menczer Tamás.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megáldották, átadták, elfoglalták a közel háromszoros áron elkészült új kecskeméti nővérszálló épületét (videóval)

A 2022-ben bejelentetthez képest közel háromszoros áron, mintegy másfél milliárd forintból épült meg a csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...