fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. október 16., szerda

FRISS HÍREK

Tavaly a rezsivédelmi alap 13 százalékát másra költötte a kormány, és van tovább is

- Advertisement -

2023-ban a rezsivédelmi alap 13 százalékát „egyéb, nem feltétlenül rezsivédelmi célokra” csoportosítottak át, nem arra költötték el, amire felhatalmazást adott a költségvetési törvény – írja a Népszava.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) napokban közzétett elemzése szerint a tavaly rezsivédelemre elköltött 2282 milliárd forintból 298 milliárd forint olyan kifizetésekre ment, ami nem függ össze az alap céljával.

A kormány 2022-ben is elköltött rezsivédelem címszóval 699 milliárd forintot, ha pedig akkor is ugyanekkora arányban mentek félre pénzek, akkor még 70-100 milliárd hozzájön a tavalyi 300 milliárdhoz. Az idei évre pedig 129 milliárd forinttal számolnak. Három év alatt tehát összesen 500 milliárd forint körüli összeget más célokra költ el a kormány a rezsivédelmi alapból.

Hasonló cikkünk:  Minőségi, megbízható létrák a balesetek elkerülése érdekében

Összehasonlításképpen: az 500 milliárd forint az éves 400 milliárdos családtámogatási kiadások 125 százaléka, vagy az állami közoktatást felügyelő-finanszírozó Klebelsberg Központ idei 750 milliárdos kiadásainak a kétharmada. Persze ezeket egy év alatt költi el a kormány, nem három év alatt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő vezetőedzője

Korábban beszámoltunk arról, hogy a KTE október 15-én kedden felmentette a vezetőedzői poszttal járó munkavégzése alól Szabó Istvánt. Egybehangzó...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...