fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. október 16., szerda

FRISS HÍREK

Háromkarú robotkarmester vezényelt Drezdában

- Advertisement -

Aki nem tudná, létezik olyan, hogy robotkarmester, sőt, már nem egy generáció született belőle. Drezdában volt a MAiRA Pro S első fellépése.

Két előadást is tartottak, ahol olyan zeneművek hangzottak el, amiket kifejezetten a 21. századi technológia felhasználására írtak. Markus Rindt, a drezdai Sinfoniker művészeti vezetője szerint „nem az ember helyettesítésére” irányul ez a projekt, hanem olyan komplex zene előadására, amely emberi karmestereknek lehetetlen volna.

A koncert két részből állt, egy tisztán emberi és egy, robot által irányított koncertre. A második részben a háromkarú MAiRA más-más színű fénykardokat szorongatott. Az együttes három részre oszlott, és a saját karmesteri pálcájára reagálva keresztritmusokat hozott létre, a tizenhat fúvós és négy ütőhangszeres zenész eltérő ütemekben játszott.

Hasonló cikkünk:  Júniusban az irányadó nyugati tőzsdei árnál 9 százalékkal drágábban adták a gázt az oroszok

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő vezetőedzője

Korábban beszámoltunk arról, hogy a KTE október 15-én kedden felmentette a vezetőedzői poszttal járó munkavégzése alól Szabó Istvánt. Egybehangzó...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...