fbpx
4 C
Kecskemét
2024. október 22., kedd

FRISS HÍREK

A stresszoldásban egy cica kiváló segítség

- Advertisement -

A macskák, ezek a kecses és független lények, már több évezrede az ember közelében élnek. Igen titokzatos állatok, a mai napi őrzik a függetlenségüket. 

Még a tapasztalt cicagazdik számára is olykor-olykor rengeteg meglepetést tudnak okozni. Ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen nagyon intelligens, játékos és egzotikus teremtmények, s rengeteg mítosz és legenda kapcsolódik hozzájuk évszázadok óta. A modern ember kiváló társa lehet egy doromboló, sok-sok örömet adó szőrgombóc.

Helyes táplálás és egészségvédelem

A TopDogMarket macskáknak készült termékei között nemcsak kiváló minőségű száraztápokat és konzerveket, valamint nedves eleségeket vásárolhatsz, hanem a nevelésükhöz elengedhetetlen ízletes és egészséges jutalomfalatokat is. Ezek pedig nagyon fontosak a mindennapokban, hiszen hozzájárulnak a kisállatok egészségéhez is. Esetükben is érvényes a mondás, ami úgy szól, hogy “az vagy, amit megeszel”.

Nem minden cica él csak a négy fal között, sokuk kétlaki életmódot folytat. Éppen emiatt is lényeges, hogy az élősködők ellen is fel tudják venni a gazdik a képzeletbeli kesztyűt. 

A külső paraziták megjelenése nem csupán a macsekok fejlődését gátolhatja, vagy az egészségüket veszélyeztetheti, hanem a gazdik életét is megkeserítheti. Ha lerakják a petéket a lakásban, sokkal nagyobb energiát kell fordítani a kiirtásukra. Éppen ezért érdemes megelőzni a bajokat és megfelelő módon védekezni ellenük. A spot-on termékek, a speciális nyakörvek, a spray-k, a pipettás oldatok és a tabletták ebben nagy segítséget jelentenek. A környezet kezeléséről sem szabad megfeledkezni, ehhez is már számos remek szer áll a gondos gazdik rendelkezésére.

Hasonló cikkünk:  Több változás is szerepel a kormány őszi adócsomagjában

Kis és nagy ügyek

Nagyon fontos a cicák életében a higiénia. Ezek az okos négylábúak kínosan ügyelnek arra, hogy a végtermékeiket elássák. A cica WC-k és ezek tartozékai – az almok, a lapátok és a szagtalanítók – nem hiányozhatnak egyetlen macskás háztartásból sem. Igaz ez mind a csak bent lakó, de a kétlaki egyedekre is.

Többféle cica WC kapható, sok doromboló a nyitottat kedveli, míg a szégyenlősebbek a zárt típusban érzik nagyobb biztonságban magukat a védtelenebb helyzetükben. Persze minél nagyobb termetű a cica, annál nagyobb illemhelyre van szüksége. A macskaalmok között is óriási ma már a választék. Érdemes kipróbálni többfélét, hogy rátaláljatok a legtökéletesebbre.

Gondozás

A játékos macskák mindig találnak valami új és érdekes dolgot, amivel remekül el tudják foglalni magukat és a gazdájukat is. A fekhelyek és bújók sokuk kedvencei közé tartoznak. A kaparófák pedig segítenek abban, hogy a karmukat ne a bútorokon és egyéb berendezési tárgyakon koptassák.

A macskatartás sok felelősséggel jár, rendszeres gondozásra van szükségük e kedves, szőrös kis vagy nagy dorombolóknak. Tápláld őket mindig minőségi ételekkel, és ápold lelkiismeretesen! A TopDogMarket webáruházban ehhez remek termékeket vásárolhatsz.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Nem tud mit kezdeni a polgármesteri hivatal a sok vendégmunkást elszállásoló házakkal, lakásokkal

Nem ellenőrizheti a jegyző azokat az ingatlanokat, ahol tartósan (vendég)munkásokat szállásolnak el bérleti szerződés alapján, mivel ezek a házak,...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...