fbpx
13.7 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Még hogy kutyát nem lehet higiénikusan tartani!

- Advertisement -

Sokan attól ódzkodnak a kutyatartással kapcsolatban, hogy a négylábú “bebüdösíti” a lakást, netán összepiszkolja. Ha kölyökkorában kerül hozzád egy kutyus, akkor valóban számíthatsz csínytevésekre. Néhány hét következetes tanítás után azonban szobatisztaságra szoktathatók, és a folyamatos rágási ingert is meg tudod úszni nagyobb balesetek nélkül. Az ember hűséges társa higiéniai kérdésekben is teljesen igazodik gazdája pedantériájához.

Van megoldás a szájszagra

Rémisztő adat, hogy a hazai kutyaállomány 80%-a vagy fogkővel vagy fogínybetegséggel küzd. A négylábúak fogainak ápolása ugyanolyan fontos, mint az embereké. Minél fiatalabb korában jelensz meg gazdiként a jószág életében, annál jobbak az esélyeid az ilyenfajta tisztálkodási rutin bevezetésére.

Kényelmesen használható a BioZoo.hu higiéniai termékei között megtalálható ujjra húzható fogkefe. A termék antibakteriális hatású ezüstionokat tartalmaz, így akár önmagában alkalmazva jelentős eredményeket érhetsz el. A nedves fogkefével körkörös mozdulatokkal dörzsöld át a kutyus fogait. Gyulladás vagy komolyabb fogkőlerakódás esetén tegyél rá gyógynövényes fogmosóport, fogkrémet is.

Mentesítsd a kutyaszagtól a lakást

A kutyáknak is van egyedi testszaguk, mint nekünk, embereknek. Ez alapjában nem büdös, ha a négylábú rendszeresen van fürdetve és ápolva. A kellemetlen illat forrása inkább a fekhelyből árad. Ideje nagy részét itt tölti a jószág és nem ritka, hogy a táplálékát, jutalomfalatot is itt fogyasztja el. Ezek maradványaiba belefekszik a kedvenced, így a sok szag keveredése egy idő után erősebben érezhető.

Hasonló cikkünk:  Kocsis Máté be akarta támadni Magyar Pétert, ehelyett öngólt lőtt

Ha nem szeretnéd, hogy a vendégeid kutyaszagúnak minősítsék otthonodat, akkor mosd ki rendszeresen, akár hetente a kedvenced fekhelyét. Érdemes ehhez speciális készítményt használni, ami nem tartalmaz erős vegyszereket, amik irritálják a kutya bőrét, és a szaglásában is zavarják. 

Viszlát, sáros mancsok!

Csapadékos időben, vagy nyáron a hajnali harmattól nedvessé válhat az állat mancsa, ami nyomokat hagy a lakásban. A fekhelyének sem jó, ha ott szárad meg a mancsa vagy a bundája, hiszen hamar terjengeni kezd a lakásban az ázott kutyaszag. Tarts otthon pH-semleges, illatmentes törlőkendőt, amivel gyorsan meg tudod törölgetni a lábait séta után.

A nyári forróság, valamint a fagyok és a vele járó sózott járdák mostohán elbánnak az eb mancsaival. Kirepedezhet rajtuk a bőr, és a járás is fájdalmassá válhat. Kend be csavargás előtt mind a négy tappancsot alaposan mancsápoló krémmel, hogy megelőzd ezeket a kellemetlen tüneteket.

A szemek ápolása

Vannak olyan kutyafajták, amiknek a szeme körül bőrredők vannak, vagy természetes állapotban is váladékozik a szemük. Ezeknél a fajtáknál a higiénia részét kell, hogy képezze a szemkörnyék ápolása is. A bőrredőkben összegyűlt nedvesség, nyál tökéletes táptalaj a baktériumok elszaporodására. Könnyebb és olcsóbb megelőzni a bajt, tisztísd a bőrredőket gyakran erre alkalmas krémekkel.

Szerezd be a természetes összetevőjű higiéniai szereket a BioZoo.hu webáruházból.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...