Gasztró-rovatunkban igyekszünk bemutatni a kecskeméti éttermek séfjeit és kicsit bepillantani a konyhatitkokba. Balogh Dániel a Fekete Gólya közel húsz fős csapatát vezeti immár négy...
2020-ban lett az Év Élelmiszeriparosa Molitorisz Károly, az Univer Product Zrt vezérigazgatója, aki most az Agrotrendnek nyilatkozva elmondta: „Rendkívül megtisztelőnek tartom a díjazást. Örülök,...
Elég nagy a mozgás ezekben a hetekben, hónapokban a kecskeméti vendéglátós piacon. Mint megírtuk, bezárt a kiskörúton a Bagatell Étterem, és most kiderült, határozatlan...
Sokakat meglepett és elszomorított, mikor a napokban kiderült: tizennégy év után bezárt Kecskemét belvárosának egyik kedvelt étterme, a Bagatell. Már javában zajlik is a...
A Hello Vidék korábban járt már a matyóknál és a palócoknál, Göcsejen, a Nyírségben, vagy éppen az Őrségben, hogy felfedezzék az izgalmas helyi ízeket....
Egyéves szünet után, önköltségi ár alatt indult újra a mézfelvásárlás Magyarországon, a termelőktől jellemzően feleannyiért veszik át a mézet, mint amennyibe az előállítás kerül....
Az ünnepi asztalnál a karácsonyi menü végére érő családtagok, vendégek általában csak cukkolás gyanánt teszik fel a szokásos kérdést: na, kirepedt-e a bejgli?, majd...
Évente általában 10 millió csokoládé Mikulás figura fogy el 450 tonna mennyiségben és 2 milliárd forint értékben - azaz átlagosan mintha minden magyar kapna...
Különleges kihívást, kampányt hirdetett meg a Szabad Terek csapata Kecskeméten is: a Klímaakcióhoz csatlakozók azt vállalták, hogy egy hónapon keresztül csak olyan élelmiszereket vásárolnak,...
Több szokás, hagyomány kötődik november 11-éhez, Szent Márton ünnepnapjához. A Német Nemzetiségi Önkormányzat évek óta szervez ilyenkor lampionos felvonulást Kecskeméten, az éttermek pedig libaételekkel...