fbpx

FRISS HÍREK

LMP: Le Paks II-vel! Valamint európai minimálbért, albérletplafont és korrupciómentes pénzelosztást!

- Advertisement -

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője ( EP listán második hely ) azt mondta Kecskeméten, hogy az uniós választás tétje az, hogy a valós, nemzeti érdeknek lesz-e képviselete az Európai Parlamentben. Valamint, hogy a magyar embereknek fontos kérdések végre az ottani döntéshozók asztalára kerülnek-e.

Az LMP azért fog küzdeni, hogy a Magyarországnak biztosított források a következő ciklusban se csökkenjenek. Azoknak a felhasználása legyen átlátható, és ne szője át ezt a korrupció – tette hozzá a politikus. Az LMP azon lesz, hogy ezek a pénzek eljussanak a magyar családokhoz, a magyar vállalkozásokhoz.

Demeter Márta szerint a kormány az ország versenyképességét kizárólag a tudatosan alacsonyan tartott bérekkel akarja biztosítani. Pártja tenni kíván azért, hogy nőjenek a hazai bérek és olyan munkahelyek jöjjenek létre, amelyeknél biztonságban lehetnek a dolgozók. Az európai minimálbért az LMP szerint be kell vezetni, hogy a magyarok is tisztességes fizetést kapjanak a munkájukért.

A fiatalok helyzetét nehezíti a bérválság és a lakhatási válság – véli az országgyűlési képviselő. Ha találnak is jó munkát, akkor albérletre elmegy akár az egész fizetésük. Az LMP ezért albérletplafont vezetne be és sürgeti a bérlakás programokat, amelyekhez EU-s pénzeket lehet lehívni. A nyelvvizsgához kötött felvételi bevezetéséről azt mondta Demeter Márta, hogy elfogadhatatlan és nem szabad meglépni, hiszen a magyar oktatás ma nincs olyan állapotban, hogy megfelelő nyelvi képzést biztosítson a diákoknak. A különórákat pedig a legtöbben nem engedhetik meg.

Hasonló cikkünk:  Egy tanítónő az országban egyedüliként állt bele a perbe, 10 millió forintot ítéltek meg neki

Az LMP egyik kitüntetett feladata lesz itthon és az Európai Unióban is, hogy elérje a Paks II. szerződés felmondását. Azzal, hogy a megújuló energiákba kell fektetni, nem pedig az atomenergiába. Demeter Márta szerint ez egy veszélyles, döglött és soha meg nem térülő beruházás. 4000 milliárd forinttal adósította el a kormány a magyar embereket – tette hozzá a politikus.

Az LMP egy biztonságos, a 21. századi kihívásoknak megfelelni tudó, és zöld Európáért politizál – hangzott el az LMP kecskeméti sajtótájékoztatóján.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...