fbpx
20.3 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Jóváhagyta az LMP kiemelt beruházásokról szóló népszavazási kérelmét az NVB

- Advertisement -

Csárdi Antal országgyűlési képviselő az LMP Facebook-oldalán közölte a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) meglepő döntését: vita nélkül átengedte az LMP népszavazási kezdeményezését, ami arra irányult, hogy helyezzék-e hatályon kívül az építészeti törvény egy részét, amely jelentős könnyítéseket, felmentéseket ad a beruházóknak. Akár már ősszel meg lehet tartani a referendumot.

A Lázár János vezette Építési és Közlekedési Minisztérium javaslatára a korábban kormányrendeletekben előírt kiemelt beruházásokat, kiemelt jelentőségű ügyeket tavaly decemberben már törvényben rögzítették. Egy kiemelt beruházás megvalósításakor nem kell figyelembe venni a jogszabályok sokaságát, nem kell biztosítani sem a beruházások átláthatóságát, sem a helyiek beleszólását.

A jóváhagyott kérdés így szól:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a magyar építészetről szóló 2023. évi C. törvénynek a kiemelt beruházásokra vonatkozó szabályokat megállapító 42. alcímét?”

Az LMP a kezdeményezést azzal alapozta meg, hogy jogbiztonságot szeretnének, tehát az itt élők tudta és tájékoztatása nélkül ne lehessen mindenféle beruházást végrehajtani, amely akár tönkre teheti az egészséges környezetet, vagy ellehetetleníti a hétköznapi életet is.

Hasonló cikkünk:  Magyar Péter: a Fideszre nagyon is jellemző a nepotizmus

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...