fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

A Kúria átengedte az LMP népszavazási kezdeményezését

- Advertisement -

A kiemelt jelentőségű beruházásokról szóló törvény lehetővé teszi a nagyberuházásoknak, hogy titokban valósuljanak meg, megkerüljenek minden törvényt és korlátot, és gyakorlatilag a környéken élők tudta nélkül mehessenek végbe. Ez „a törvénytelenség törvénye” – fogalmazott Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese.

A párt népszavazást kezdeményezett a kérdésben, amit most a Kúria átengedett – jelentette be Csárdi keddi sajtótájékoztatóján. Elmondta, hogy ez az a törvény, ami alapján a Fidesz az emberek feje felett átnyúlva épít akkumulátorgyárakat vagy bármilyen más beruházást, ezért „mindannyiunk egyetemes érdeke”, hogy bezárják az építési vagy a környezetvédelmi törvény megkerülésének lehetőségét.

A politikus hozzátette, hogy „ezzel a népszavazással megálljt parancsolhatunk a Fidesz eddig tapasztalt gazdasági túlhatalmának.” Csárdi szerint a népszavazás révén a „a Fidesz helyett az emberek, a magyar állampolgárok dönthetnek arról, hogy akarják-e, hogy Magyarország akkumulátorgyarmattá váljon”.

Elkezdik a felkészülést a népszavazás megtartásához szükséges kétszázezer érvényes aláírás összegyűjtésére; ennek során számítanak minden civil szervezet, párt vagy magánszemély támogatására, és meg is keresik a közeljövőben a számba jöhető partnereket – mondta a politikus.

Hasonló cikkünk:  Lemondott Novák Katalin köztársasági elnök

A népszavazáson arról kérnék ki a választópolgárok véleményét, hogy egyetértenek-e azzal: az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvényt.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...