fbpx
1.2 C
Kecskemét
2023. február 3., péntek

FRISS HÍREK

Így lehet kikényszeríteni a jobb utakat

Az egyik kátyúkkal foglalkozó cikkünket így kommentálta Facebook oldalunkon egy olvasónk:

A gumik, lengéscsillapítók, kerekek stb. cseréjét ki kell fizettetni az önkormányzattal!!! Fogjunk össze!

Magunk is megírtuk, hogy van arra mód, hogy beadjuk kárigényünket. Itt tudja elolvasni, hogy ehhez mi szükséges. Megírtuk azt is, hogy a biztosítók elmondása alapján sok esetet visszapasszolnak az önkormányzatok vagy a közútkezelő ( attól függően, hogy hova tartozik az út ). Ilyenkor a bírósági út marad csak, de az meg hosszadalmas.

Viszont van egy megoldás, amely könnyebbé teszi. Alter Róbert e-ügyintézés szakértő és a KecsUP kiadójának tulajdonosa elmondta: a magánemberek által is használható DOQDrive alkalmazással olyan dokumentumban készíthetjük el beadványunkat a káresetről, amely bizonyító erejű okiratnak számít, és az eljárás során elfogadják a bíróságok.

Hasonló cikkünk:  Április elején érkezik a Mercedes dolgozók pénztárcájába az eredményrészesedési juttatás

Egy havi 3.000 forintba kerülő jogvédelmi biztosítással az ilyen ügyeket a biztosító jogászai intézik, miközben a biztosító megelőlegezi a kárrendezést.

Hasonló cikkünk:  Február 1-től emelkedik a szippantás díja Kecskeméten

Úgy véljük, hogy ha sok száz ilyen beadvány érkezik az önkormányzathoz ( vagy a bírósághoz ), akkor nem csupán szépen hangzó mondatokban lesz fontos az utak minősége és az utak karbantartása, hanem a valóságban is. Ha csak nem akar milliókat fizetni az önkormányzat az ilyen esetek után. Megfontolandó esetleg, hogy olyan emberek kezébe adjuk az irányító rudat, akik jobban tudnák csinálni.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...