fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. február 23., péntek

FRISS HÍREK

Tavaly 80 milliót költött, idén 110 milliót tervez költeni a város kátyúzásra

- Advertisement -

Mint jeleztük korábbi kátyús anyagunkban, kérdéseket tettünk fel az önkormányzatnak, amelyekre meg is kaptuk a választ. Ebből kiderült, hogy tavaly 80 millió forint ment kátyúzásra. 609 helyszínen 11.000 négyzetmétert javítottak ki. Idén 110 millió forintot irányoztak elő erre a munkára, eddig 6500 négyzetméternyi területet javítottak ki.

A kátyúzás rendre áprilisban kezdődik. Ekkor már megengedi az időjárás, és ekkor kezdenek dolgozni az aszfaltkeverő üzemek – áll a válaszban. A levél arra is kitér, hogy akkor marad tartós a kátyúzás, ha a lyuk környékén stabil az aszfalt. Akkor van baj, ha tovább romlik mellette az út, és ez kimozgatja a javítást is ( ezt kerülheti el a körülvágásos módszer, amikor addig vágják körbe a lyukat, amíg a vágás széle stabil aszfaltot ér – a szerk. ).

Hasonló cikkünk:  “K..va nagy kátyú”-s tábla és aláírásgyűjtés - így akciózik az ellenzék útügyben

„Idén a rengeteg esőzés nehezítette a munkát, mert bizonyos technológiáknál nem volt elég idő arra, hogy az anyag megszilárduljon.” – áll a szerkesztőségnek küldött reakcióban.

A kátyúzás négyzetméterenkénti költsége 5000 forinttól indul, és akár 13.000 forintig is terjedhet. Ez a lyuk jellegétől, a használt anyagtól és az alkalmazott technológiától függ.

Tehát nagyjából jól kalkuláltunk a 10.000 forintos árral, amikor azt írtuk, hogy a piaci botrányra elköltött milliókból ( amit sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudott az igazgató ) mintegy 900 négyzetméternyi lyukat lehetett volna betömni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...