fbpx
15.1 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

20 ezer forint sem elég egy családi nagybevásárlásra

- Advertisement -

Bár fékezett az áremelkedés üteme a hazai hipermarketekben, a Privátbankár.hu legfrissebb felmérése szerint ismét nem elég 20 ezer forint a családi nagybevásárlásra.

Gáspár András főszerkesztő az ATV Start című műsorában elmondta: több mint 12 éve havi rendszerességgel végzett felmérés során egy átlagos magyar család havi élelmiszer-nagybevásárlását képzik le. 30 élelmiszer található a minta-kosárban, ezek egy részénél konkrét márkákat vizsgálnak, más esetekben — ahol ennek egy valódi bevásárlásnál sem lenne jelentősége — a legolcsóbb elérhető termék árát jegyzik fel.

Gáspár a műsorban elmondta: az augusztusban mért árcsökkentés szeptemberben már nem folytatódott a hipermarketekben, az idei év áremelkedést hozó hónapjai közül a legkisebb mértékben, de azért mégiscsak drágult a nagybevásárlás az ősz első hónapjában. A szeptemberi átlagos kosárérték 20 043 forint lett, 2,8 százalékkal magasabb, mint egy éve.

Hasonló cikkünk:  A kormány egy új programban ingatlanért kínál majd EU-s vízumot

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...