fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

Nem várható drágulás karácsonykor a fenyőfa és halpiacon

- Advertisement -

A Zala vármegyei Surdon, az ország legnagyobb fenyőtermelő vidékén a gazdák szerint nem emelkedik a fenyőfák ára az idei karácsonyi szezonban, bár akár 20 százalékkal is kérhetnének többet. Azonban úgy látják, hogy a vásárlók ezt már nem tudnák kifizetni. A hal sem drágul idén.

A termelők már tervezik a szezont, és még legalább két hetet várnak a fakivágásokkal. A térségbe már nyár közepén érkeznek kereskedők és elkezdik kiválasztani a piacra szánt árut. A termelők szerint az idén nem emelkedik a fenyő ára:

„Kéne, hogy emelkedjen 20 százalékot, de én azért mondtam, hogy ezt nehezen tudom elképzelni, mert az embereknek nagyon kevés a pénzük, és nem csak karácsonyfát kell vásárolni, hanem mindent mást is az ünnepekre” – nyilatkozta Kanász János őstermelő.

Hasonló cikkünk:  Ígérgetésből nem volt hiány a kormány részéről, más kérdés milyen beruházások valósultak meg ezekből Bács-Kiskunban

A halpiacokon sem kell drágulásra számítani az eddigi információk alapján. A Hortobágyi Halgazdaság vezérigazgatója szerint a tavalyi sokkszerű drágulás után idén helyreállt a rend.

Simon Károly elmondta, hogy csökkentek a takarmányárak, normalizálódtak az energiaárak, így már novemberben lesz elég jó minőségű magyar hal a piacon. Nagyjából ugyanazokkal az árakkal fognak találkozni a vásárlók a karácsonyi halpiacon, mint tavaly.

via ATV

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...