Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Jól jövedelmez, ha megbukik a polgármester

- Advertisement -

Több százezer, esetenként több millió forinttal a zsebükben távozhatnak az őszi önkormányzati választásokon elbukó jelenlegi polgármesterek – szúrta ki a Kecskeméti Hírhatár. Amennyiben nem választják őket újra, háromhavi illetményüket kaphatják végkielégítésként.

A főállású polgármesteri tisztséget legalább két évig betöltő, az új polgármester megválasztása miatt távozó településvezetők a törvényi rendelkezések szerint háromhavi illetményüknek megfelelő végkielégítésre jogosultak. Ezt a képviselőtestület további, legfeljebb háromhavi illetménynek megfelelő összeggel kiegészítheti – írja a Belügyminisztérium közleménye.

Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester illetménye 2017 óta havi 997.170 forint, amihez 23.190 Ft nyelvpótlék és 149.580 forint költségtérítés járul, tehát az egyre valószínűbb októberi választási vereség után 2.991.510 forintra lesz jogosult – írja az internetes lap.

 mfor.hu

- Advertisement -
Exit mobile version