fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Fél óra ingyenes parkolást vezetne be a Szövetség

- Advertisement -

A piac mellett tartott sajtótájékoztatót a Szövetség a Hírös Városért Egyesület.

Lejer Zoltán polgármesterjelölt ezen elmondta, hogy a piac nagyon fontos. Mind a kereskedőknek, mind a vásárlóknak. Hiszen az itt elköltött pénz helyi termelőké lesz. A vásárlók pedig ízletes, házi alapanyagokhoz juthatnak.

Ezért meg kell vizsgálni, hogy hogyan működhetne hatékonyabban az itt folyó árusítás. Mint mondta, a külső rész sokszor félig sincs, magasak a helydíjak, ezen változtatni kell.

Király József belvárosi képviselőjelölt más problémákra hívta fel a figyelmet. Még pedig arra, hogy nem jár erre tömegközlekedés ( a piarista iskola a legközelebbi megálló ), az autósok pedig alig férnek el a piac környékén.

Megemlítette, hogy van már terv a környező utcák egyirányúsítására, egy parkolóház építésére, de semmi nem történik, így nyugodtan mondható, hogy a piacnak és környékének sincs gazdája.

Hasonló cikkünk:  Kamionparkolót építenének az M5-ös déli lehajtója mellé, beruházási célterület lett a szántó és gyümölcsös

Dr. Tóth Szilrád, a 7. egyéni választókerület képviselőjelöltje ( a körzet benyúlik most már szinte a piacig ) azzal az ötlettel állt elő, hogy a II. díjzónában az első fél óra parkolás legyen ingyenes.

Így a piac környékén sem, egy gyors bevásárlás esetén nem kellene fizetni a parkolásért. A becsületre építve azt mondta, hogy egy egyszerű iskolai óralappal jelezhetnék az autósok, hogy mikor álltak le, így az ellenőrök láthatnák, hogy letelt-e a fél óra vagy sem.

A Szövetség azt ígéri, hogy ha megkapja a bizalmat, akkor az elsők között lesz a piac és környéke ügyeinek a rendezése.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...