fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. február 23., péntek

FRISS HÍREK

Király József begyújtotta a rakétákat: indítványokkal és kérdésekkel bombázza a városvezetést

- Advertisement -

Király József, miután megválasztották a belváros képviselőjének, nem tétlenkedik. Most például egy olyan indítvánnyal élt, amelyben azt kéri, hogy ne a belvároson keresztül járjanak a helyközi és távolsági buszok. Arra hivatkozik, hogy sok városban ezt már megoldották, ideje hát módosítani Kecskeméten is az érintett járatok útvonalát. Mint írja, többször rákérdezett már erre, és mindig az volt a válasz, hogy a város egyeztet a szolgáltatóval, de semmi nem történt. Ezért most indítványban kéri, hogy kerüljék el ezek a buszok az amúgy is zsúfolt belvárost.

Szintén indítványozta, hogy a város zászlaja állandó jelleggel kerüljön ki a város tulajdonában lévő közintézményekre. Korábban ünnepek alkalmával ez megtörtént, de szerinte -és itt a hozzá eljutó kérésekre is hivatkozik- ezeknek a zászlóknak mindig kint kellene lenniük. Egyúttal kéri azt is, hogy a sok esetben megtépázott zászlókat javítsák, cseréljék a jövőben.

Hasonló cikkünk:  Májustól nem kell gyógyszerésznek jelen lennie a kis patikákban, elég ha telefonon elérhető

Képviselői kérdésben arról tudakozódik Király József, hogy a tél közeledtével minden érintett szervezet, intézmény felkészült-e a hajléktalanok fogadására, ellátására. Arra is választ vár, hogy akik ilyen-olyan okok miatt el lettek küldve a szállókról, azok milyen ellátást kapnak és mennyien vannak.

Szintén kérdésben érdeklődik arról a belváros képviselője, hogy a város tulajdonában lévő ingatlanok állapotát ki ellenőrzi. A Zrínyi iskolát hozza fel példának, megemlítve, hogy a tankerület kezelésébe került az épület, azonban ez nem menti fel a várost az alól, hogy korábban nem gondoskodott az épületről és annak felújításáról. Több kérdést feltett, de lényegében ezek mind arra irányulnak, hogy jó lenne ezt az ügyet felelős kezekben tudni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...