fbpx
15.3 C
Kecskemét
2021. október 27., szerda

FRISS HÍREK

Király József begyújtotta a rakétákat: indítványokkal és kérdésekkel bombázza a városvezetést

Király József, miután megválasztották a belváros képviselőjének, nem tétlenkedik. Most például egy olyan indítvánnyal élt, amelyben azt kéri, hogy ne a belvároson keresztül járjanak a helyközi és távolsági buszok. Arra hivatkozik, hogy sok városban ezt már megoldották, ideje hát módosítani Kecskeméten is az érintett járatok útvonalát. Mint írja, többször rákérdezett már erre, és mindig az volt a válasz, hogy a város egyeztet a szolgáltatóval, de semmi nem történt. Ezért most indítványban kéri, hogy kerüljék el ezek a buszok az amúgy is zsúfolt belvárost.

Szintén indítványozta, hogy a város zászlaja állandó jelleggel kerüljön ki a város tulajdonában lévő közintézményekre. Korábban ünnepek alkalmával ez megtörtént, de szerinte -és itt a hozzá eljutó kérésekre is hivatkozik- ezeknek a zászlóknak mindig kint kellene lenniük. Egyúttal kéri azt is, hogy a sok esetben megtépázott zászlókat javítsák, cseréljék a jövőben.

Hasonló cikkünk:  Portfolio: gigantikus adósságot vett a nyakába a magyar állam

Képviselői kérdésben arról tudakozódik Király József, hogy a tél közeledtével minden érintett szervezet, intézmény felkészült-e a hajléktalanok fogadására, ellátására. Arra is választ vár, hogy akik ilyen-olyan okok miatt el lettek küldve a szállókról, azok milyen ellátást kapnak és mennyien vannak.

Hasonló cikkünk:  Király: Bodrozsán is hallható azon a manipulatív felvételen, amin szavazatvásárlással vádol 

Szintén kérdésben érdeklődik arról a belváros képviselője, hogy a város tulajdonában lévő ingatlanok állapotát ki ellenőrzi. A Zrínyi iskolát hozza fel példának, megemlítve, hogy a tankerület kezelésébe került az épület, azonban ez nem menti fel a várost az alól, hogy korábban nem gondoskodott az épületről és annak felújításáról. Több kérdést feltett, de lényegében ezek mind arra irányulnak, hogy jó lenne ezt az ügyet felelős kezekben tudni.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...