Jönnek a szelektív kukák a sárga zsákok helyett

0
Hirdetés

Egy korábbi cikkünk kapcsán tettünk fel kérdéseket a házhoz menő szelektív hulladékszállítást végző DTkH Kft.-nek. Mégpedig azt, hogy nincs-e európaibb módszer annál, hogy az elvitt sárga zsákok helyett adott zsákokat a földre dobálják le. Úgy tűnik van, és a cég válaszából az derül ki, hogy a közeljövőben számíthatunk is rá. Ennél pontosabb időpontot nem írtak a levélben. A megoldás pedig nem más, mint a cikkben is páldának hozott kétkukás rendszer. Vagyis külön gyűjtőedénye lesz a szelektív hulladéknak, és ezt a cég biztosítja majd. Az eddigi kukákba pedig továbbra is a háztartási hulladékot dobálhatjuk.

A DTkH leveléből az is kiderül, hogy miért nincs egységes megoldás a szolgáltatási területükön jelenleg. Azt írják, hogy 99 településen szolgáltatnak és 200.00 ingatlantól viszik el a hulladékot. De nem mindenhol van postaláda, ahova dobni lehetne a zsákot, a kerítésen belül a kutya szétrágja, és sok helyen az út és a ház között több méternyi közterület is van. Vagyis a feltételek különböznek, és ezek nehezítik, hogy mindenhol ugyanaz lehessen a cserébe adott zsákok elhelyezésének a protokollja.

Amennyiben a sárga zsákokat kukára cserélik, akkor a tapossa laposra -elcsépeltnek tűnő- szlogent újra ízlelgetni kell. Hiszen az edénybe nem feltétlenül fér bele több zsák tartalma, ezért minél jobban össze kell préselni majd a műanyag palackokat.

Hirdetés

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft