fbpx
3.3 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Jönnek a szelektív kukák a sárga zsákok helyett

- Advertisement -

Egy korábbi cikkünk kapcsán tettünk fel kérdéseket a házhoz menő szelektív hulladékszállítást végző DTkH Kft.-nek. Mégpedig azt, hogy nincs-e európaibb módszer annál, hogy az elvitt sárga zsákok helyett adott zsákokat a földre dobálják le. Úgy tűnik van, és a cég válaszából az derül ki, hogy a közeljövőben számíthatunk is rá. Ennél pontosabb időpontot nem írtak a levélben. A megoldás pedig nem más, mint a cikkben is páldának hozott kétkukás rendszer. Vagyis külön gyűjtőedénye lesz a szelektív hulladéknak, és ezt a cég biztosítja majd. Az eddigi kukákba pedig továbbra is a háztartási hulladékot dobálhatjuk.

A DTkH leveléből az is kiderül, hogy miért nincs egységes megoldás a szolgáltatási területükön jelenleg. Azt írják, hogy 99 településen szolgáltatnak és 200.00 ingatlantól viszik el a hulladékot. De nem mindenhol van postaláda, ahova dobni lehetne a zsákot, a kerítésen belül a kutya szétrágja, és sok helyen az út és a ház között több méternyi közterület is van. Vagyis a feltételek különböznek, és ezek nehezítik, hogy mindenhol ugyanaz lehessen a cserébe adott zsákok elhelyezésének a protokollja.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti intézményvezetők egyelőre nem alkotnak véleményt az új kulturális törvény tervezetéről

Amennyiben a sárga zsákokat kukára cserélik, akkor a tapossa laposra -elcsépeltnek tűnő- szlogent újra ízlelgetni kell. Hiszen az edénybe nem feltétlenül fér bele több zsák tartalma, ezért minél jobban össze kell préselni majd a műanyag palackokat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...