Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Leszavazta a közgyűlés, hogy napirend legyen az SOS-sel folytatott tárgyalás és az esetleges adás-vétel

- Advertisement -

Keretes szerkezetű lett a közgyűlés azzal, hogy a legelső téma és az utolsó is az SOS gyermekfaluról szólt. Utóbbi Bodrozsán Alexandra (Szövetség) indítványa volt. Ebben azt kérte, hogy a város körültekintően tárgyaljon a hirdetett ingatlanok megvételéről; erről tájékoztassa a közgyűlést a polgármester; majd ha megfelelőek a feltételek, döntsön a közgyűlés az adás-vételről. Ez az, amit leszavazott a közgyűlés ma.

A közgyűlésen a képviselő hozzátette, hogy nem tudja elfogadni, ha fű alatt mennek a tárgyalások. Ugyanis neki erről mint a körzet megválasztott képviselőjének fogalma sem volt.

A képviselő elmondta, hogy nem szeretné, ha magánkézben landolnának az ingatlanok, netán munkásszálló vagy lakópark lenne a helyükön. Az önkormányzat is szeretné megvenni a területet, tehát a célok közösek. Mégis már vagy két hete megy az adok-kapok.

Polgármesteri mellébeszélés?

A polgármester szerint a képviselői felkészülés része, hogy tájékozódni kell a körzetről. Jelezte Bodrozsán Alexandrának, hogy tudnia kellett volna, hogy az SOS-ben például régóta ülésezik a részönkormányzat, amiért a város fizet is az alapítvány részére. A polgármester így fogalmazott:

„Nem újszerű itt az együttműködés, meg nem fű alatt tárgyalgatunk. Minden a közgyűlés előtt zajlik, ami az SOS gyerekfalut érinti. Minden a közgyűlés előtt zajlik.”

Csakhogy Bodrozsán Alexandra nem arról beszélt, hogy fogalma sincs mi az az SOS gyermekfalu, vagy, hogy nem tudta, hogy van kapcsolat a város és a működtető alapítvány között. De még arról sem, hogy meglepődött, hogy ott szokott ülésezni a petőfivárosi részönkormányzat. Kimondottan azt nehezményezte, hogy arról nem tudott, hogy a város tárgyal már a megvételről, és, hogy milyen feltételekkel.

Dr. Vancsura István (Szövetség) jelezte, hogy szerinte túllőtt a célon dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, amikor napirend előtt arról beszélt, hogy képviselőtársa olyan kárt okoz a városnak a „nevetséges” akciójával (aláírásgyűjtés az ingatlanok megvásárlásáért), amilyet még senki nem okozott. Valamint jelezte, hogy érdemes lenne megnézni azt a 30 éves szerződést, amellyel a város a területet az SOS számára ajándékozta. Mert ha abban van olyan rész, hogy ha megszűnik a funkció, akkor netán visszaszáll az adományozóra a terület, akkor nem is kell megvásárolni.

A városháza sajtósa szerint nincs, a polgármester szerint van értékbecslés

A vita vége felé kérdésre a polgármester azt mondta, megvan az értékbecslés. Ugyanerre a kérdésünkre a városháza sajtósa azt írta február 4-én, hogy nincs meg még, erre vár az önkormányzat. Közben tehát vagy meglett ez a dokumentum, vagy valamelyik információ nem igaz. Újra rákérdeztünk a városházán, hogy mi a helyzet az értékbecsléssel, de még nem érkezett válasz.

 

- Advertisement -
Exit mobile version