Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Visszatáncolt a nagybanis sétálójegytől a piac. De hogy?!

- Advertisement -

Visszavonta intézkedését a piac vezetősége, így mégsem vezetik be a nagybanin a sétálójegyet. Amit nem sokkal egy panaszos levél után jelentettek be, amely egyik pontjában azt kifogásolta, hogy a nagybanin kis mennyiségben a lakosság is vásárolhat, emiatt csökken a központi piac forgalma. Ezt állították az aláíró asztal- és üzletbérlők.

Már meg is hirdette a piac, hogy 300 forint lesz a belépő márciustól, erről pedig mi is beszámoltunk. Ezt semmisítette most meg a piac az önkormányzati sajtó beszámolója alapján.

A piacnak lelke rajta, hogy belépőjegyhez köti-e a nagybanit vagy sem. Bármilyen lépést is tesz, annak nyilván lesznek támogatói és ellenzői egyaránt. Azonban az intézkedés módja, tehát, hogy bejelenti, meghirdeti majd visszavonja a sétálójegyet, minimum felvetheti azt a kérdést az olvasóban, hogy mennyire átgondolt intézkedések történnek a piacon.

Szerencsétlen egybeesés áldozata az intézkedés?

Ráadásul az önkormányzati portál szerint „Kolek Andrea igazgató elmondta, szerencsétlen módon az intézkedés egybecsengett volna a piacon értékesítő viszonteladók egy csoportjának kérésével.”

Amennyiben hinni lehet az önkormányzati sajtónak, és valóban ezt mondta az igazgató, akkor ez pedig minimum érdekes kijelentés. A piacon értékesítők ugyanis a piac – ha úgy tetszik az igazgató –  ügyfelei.  Ha valóban volt ilyen mondata Kolek Andreának – ahogy a hiros.hu állítja – akkor felteheti bárki magában a kérdést, hogy szerencsétlen lenne olyan intézkedést hozni a piacon, amely megegyezik az ügyfelek – legalábbis egy részük –  szándékával?

Újabb egybeesés?

A legutóbbi közgyűlésen egyébként szó volt a piacról, és Dobos József ellenzéki képviselő (Szövetség) akkor azt mondta, hogy a 300 forintos sétálójegyet nem szabad bevezetni. Kérdés, hogy a mostani piaci intézkedés szerencsétlenül egybeesett-e egy ellenzéki képviselő óhajával vagy ettől függetlenül vonták vissza a sétálójegyet.

Ezen a közgyűlésen az is kiderült, hogy az agrárbizottság elé kerülnek a panaszok, amelyeket ki fognak vizsgálni.

- Advertisement -
Exit mobile version