Momentum: Felezzük meg az önköltséget a felsőoktatásban tanulóknak

0

A koronavírus okozta válság minden társadalmi csoportot, így a felsőoktatásban tanulókat is súlyosan érinti.

Jellemzően ők azok, akik a vendéglátásban, illetve más, a járvány miatt leállásra kényszerült szektorokban dolgoznak, így napi megélhetésük is veszélybe került. Emellett az oktatók minden igyekezete ellenére nehéz ugyanolyan színvonalon biztosítani az oktatást online, mintha a hallgatók személyesen vehetnének részt az előadásokon, szemináriumokon – írják a közleményben.

Több képzésen továbbá szinte lehetetlen a gyakorlati oktatást lebonyolítani, nehézséget okoz ez például a tanár- és tanítóképzők hallgatóinak.

Ezért a Momentum Mozgalom javasolja, hogy a kormány csökkentse felére a költségtérítéses képzésben részt vevő hallgatók tandíját a 2020-as év tavaszi és őszi félévére!

Hasonló cikkünk  Sajátos értelmezésben a Nézőpont nyitással kapcsolatos kutatása

Bodrozsán Alexandra, a Momentum Kecskeméti Helyi Szervezetének elnöke szerint a kecskeméti hallgatók anyagi terheit is jelentősen enyhítené a tandíj felére csökkentése, hiszen kecskeméti Neumann János Egyetem számos szakán a féléves önköltség összege több, mint 200.000 Ft: műszaki menedzser alapszakon 320.000 Ft, tanító szakon 200.000 Ft, pénzügyi és számvitel szakon 240.000 Ft a tandíj szemeszterenként.