fbpx

FRISS HÍREK

Momentum: Felezzük meg az önköltséget a felsőoktatásban tanulóknak

- Advertisement -

A koronavírus okozta válság minden társadalmi csoportot, így a felsőoktatásban tanulókat is súlyosan érinti.

Jellemzően ők azok, akik a vendéglátásban, illetve más, a járvány miatt leállásra kényszerült szektorokban dolgoznak, így napi megélhetésük is veszélybe került. Emellett az oktatók minden igyekezete ellenére nehéz ugyanolyan színvonalon biztosítani az oktatást online, mintha a hallgatók személyesen vehetnének részt az előadásokon, szemináriumokon – írják a közleményben.

Több képzésen továbbá szinte lehetetlen a gyakorlati oktatást lebonyolítani, nehézséget okoz ez például a tanár- és tanítóképzők hallgatóinak.

Ezért a Momentum Mozgalom javasolja, hogy a kormány csökkentse felére a költségtérítéses képzésben részt vevő hallgatók tandíját a 2020-as év tavaszi és őszi félévére!

Bodrozsán Alexandra, a Momentum Kecskeméti Helyi Szervezetének elnöke szerint a kecskeméti hallgatók anyagi terheit is jelentősen enyhítené a tandíj felére csökkentése, hiszen kecskeméti Neumann János Egyetem számos szakán a féléves önköltség összege több, mint 200.000 Ft: műszaki menedzser alapszakon 320.000 Ft, tanító szakon 200.000 Ft, pénzügyi és számvitel szakon 240.000 Ft a tandíj szemeszterenként.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...