fbpx
8 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Tiszteletdíjuk felét ajánlják fel a Szövetség képviselői

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület Frakciója javaslatokat fogalmazott meg a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban, illetve kérdéseket intézett a polgármester felé. Közlemény.

Tisztelt Szemereyné Pataki Klaudia Polgármester Asszony!

A kecskeméti polgárok egészségének védelmét tartjuk mindannyian a legfontosabb feladatunknak a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. Rendkívüli feladatokat követel meg a mai krízishelyzet minden felelős városi vezetőtől. A veszélyhelyzet kihirdetése óta párthovatartozástól függetlenül több alkalommal is együttműködtünk.

A hatékony védekezés fenntartásának biztosítása érdekében – amiről a kecskeméti polgárokat folyamatosan és széles körben szükséges tájékoztatni – a következő javaslatokkal és kérdésekkel fordulunk Önhöz.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója javasolja:

–        az egészségügyi és szociális szféra munkatársait rendszeres szűrésnek vessék alá, illetve biztosítsanak részükre megfelelő számú FFP3-as maszkot,

–        fokozottabban ellenőrizzék a rendőrséggel együttműködve a közterületen történő tartózkodást,

–        az idősotthonok hatékony védekezése érdekében hívják össze online formában az Esélyteremtési Bizottságot,

–        kötelező egészségügyi maszk (vagy annak rendeltetését betöltő textil) viselését a kereskedelmi és vendéglátó üzlethelységekbe, gyógyszertárakba, drogériákba, önkormányzati fenntartású oktatási, gyermekvédelmi és egészségügyi intézményekbe, továbbá hivatalokba belépő és ott tartózkodó személyek számára Kecskemét közigazgatási területén,

–        a plusz szájmaszkok kihordásának megszervezését,

–        a hétvégi időszakban, a helyi piacok reggel 6 órától 9 óráig tartó korlátozott használatának bevezetését a 65 év feletti szépkorúak védelme érdekében.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciójának kérdései:

–        Milyen ellátásban részesülnek azok a nem koronavírusos idős polgártársaink, akiknek a járványhelyzetre hivatkozva idő előtt el kell hagyniuk a kórházat?

Hasonló cikkünk:  Az SK komáromi akkugyárából nyolc embert kellett kórházba szállítani

–        Milyen fázisban tart a bérleti díjkedvezmények vizsgálata, amit a helyi Operatív Törzs rendelt el a Kik-For Kft. feladatául?

–        Milyen megoldásokkal készül Kecskemét önkormányzat szociális osztálya a megnövekedett, bajba jutott kecskeméti polgárok rendkívüli megsegítésére?

–        Hány koronavírussal fertőzött és hány hatósági karantén alá helyezett kecskeméti személy van?

–        A kormányzati tájékoztatásból ismert védőmaszkokból és lélegeztetőgépekből hány darab kerül, illetve került eddig a kecskeméti megyei kórházba?

–        Kecskemét város területén eddig hol végeztek fertőtlenítést, valamint hol és mikor terveznek rendszeresen végezni?

–        Milyen pénzügyi megoldásokat lát az önkormányzat arra vonatkozóan, hogy a kecskeméti lakcímmel rendelkező lakos – aki családi pótlékban részesül a várostól – azzal azonos összegű támogatást kapjon havonta, ha a veszélyhelyzet ideje alatt hátrányos helyzetben került.

Ezúton tájékoztatjuk Önt és a tisztelt kecskeméti polgárokat, hogy a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakció önkormányzati képviselői karitatív módon felajánlják tiszteletdíjuk felét a koronavírus megjelenése óta nehéz helyzetbe került lakosok megsegítésére. Lehetőségeinket figyelembe véve mindenben igyekszünk segítséget nyújtani napról napra, ahogy ezt teszi nagyon sok más kecskeméti polgár is a kialakult krízishelyzetben.

Kérem Tisztelt Polgármester Asszony, hogy a javaslatainknak szerezzen érvényt. Ahogy eddig is, úgy az előttünk álló nehéz időszakban is együttműködően állunk az Operatív Törzs rendelkezésére a kecskeméti polgártársaink megsegítése érdekében.

Lejer Zoltán

a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakcióvezetője

Kecskemét, 2020.04.15

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...