fbpx
15 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Május 25-től ismét lesz fekvőbeteg-ellátás a Megyei Kórházban

- Advertisement -

A járványügyi helyzet javulásával lehetővé vált az egészségügyi ellátások további bővítése a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban, Kecskeméten is. 2020. május 25-től, hétfőtől a kecskeméti megyei kórházban is szinte valamennyi fekvőbeteg-ellátás újraindul – közölte az intézmény.

2020. május 25-től, hétfőtől a kecskeméti megyei kórházban is szinte valamennyi fekvőbeteg-ellátás újraindul. A kúraszerű ellátások, és egynapos beavatkozások, illetve egynapos sebészeti ellátás is fokozatosan újraindulnak.

Egynapos sebészeti ellátás

Minden egynapos sebészeti ellátás előtt, a betegfelvételkor, helyben (6000 Kecskemét, Balaton utcai telehely) a beavatkozás napján pre-triage, azaz általános előszűrés történik. Ez lázméréssel és kérdőíves dokumentációval jár, ezért a bejáratoknál várakozásra kell számítani.

Magas kockázatú műtétek

Szintén hétfőtől, fokozatosan újraindulnak a fekvőbeteg-szakellátásban az elektív, tervezett beavatkozások.

A koronavírus átvitel szempontjából magas kockázattal járó elektív műtétek és beavatkozások elvégzéséhez egy negatív PCR teszt szükséges, vagyis egy olyan koronavírus kimutatására alkalmas vizsgálat, ami garat és orr-nyálkahártya mintavétellel jár. A PCR mintavétel helye a Rendelőintézet (6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 21.) 1. emeletén erre kialakított rendelő.  Lehetőség szerint a mintavétel előtt ne egyen-igyon, ne mosson fogat! Kérik, hogy a páciensek az erre a célra fenntartott sorban várakozzanak!

A vizsgálatra a szakorvos ad beutalót és időpontot. A tesztet a műtét/beavatkozás előtt maximum 4 nappal el kell végezni.

Területen kívüli beteget, elektív beavatkozásra csak 48 órán belüli negatív PCR eredménnyel fogad az intézmény.

Egyéb beavatkozások

Minden egyéb, koronavírus fertőzés szempontjából nem magas kockázatú elektív műtét vagy beavatkozás, egynapos beavatkozás, illetve osztályos akut fekvőbeteg felvétel előtt a betegfelvételkor pre-triage, azaz általános előszűrés, illetve koronavírus gyorsteszt elvégzése kötelező.

A gyorsteszt során vérvétel történik, a mintavétel helye a Rendelőintézet 3. emeletén található vérvételi hely. A vizsgálatra a szakorvos ad beutalót és időpontot. A tesztet a műtét/beavatkozás előtt maximum 4 nappal el kell végezni.

Hasonló cikkünk:  Elkelt a Gizella téri városi ingatlanrész, a hasznosításáról a vevő még nem tud információval szolgálni

Fekvőbetegosztályok

2020. május 25-től a megfelelő zárófertőtlenítést követően, megkezdődik fekvőbeteg osztályaink eredeti helyre történő visszaköltözése.

  • A Bőrgondozó Intézet eddigi bőrgyógyászati rendelései a továbbiakban a Rendelőintézet erre kijelölt helyiségeiben lesznek.
  • A laboratóriumi vizsgálatokra, vérvételre a betegeket 15 percenként tudják beengedni, ezért továbbra is javasoljuk az egyéb, külső vérvételi helyek igénybevételét!
  • A fül-orr-gégészeti osztály átmenetileg a Hotel épület 4.emeletén marad.

Ha pozitív lesz a teszt

2020. május 25-től a koronavírus gyanús betegek ellátását a Sürgősségi Betegellátó Osztály végzi az erre a célra elkülönített Bőrgondozó Intézetben. Itt vizsgálják meg a koronavírus gyanús gyermeket és a gyanús traumás sérülteket is.

A kórházi ellátást igénylő koronavírus teszt pozitív eseteket Kiskunhalasra szállítják. A koronavírus gyanús elektív műtéteket, illetve szüléseket továbbra is Kecskeméten látják el.

Óvintézkedések, kérések

A fenti újraindulás természetesen a megfelelő koronavírus elleni készenlét és védekezés mellett történik, hiszen a járványügyi készültséget továbbra is fenn kell tartani.

Az intézményben a fekvőbeteg osztályokon a látogatási tilalom továbbra is érvényes!

A Rendelőintézetben a vizsgálatokra továbbra is kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban, és amennyiben a szakrendeléshez szükséges, beutalóval lehet csak megjelenni!

A szakrendeléseken maximum 4 beteget vizsgálhatnak óránként, ezért fontos, hogy a betegek csak a megadott időben érkezzenek a vizsgálatra, a várókban töltött idő és az ott várakozók számának minimalizálása érdekében.

Kérik, hogy a vizsgálatra lehetőség szerint egyedül érkezzenek a betegek, a váróban pedig a 1,5 méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében feltétlenül tartsák be!

Az intézmény területén kizárólag védőmaszkban lehet tartózkodni! Amennyiben lehetséges, egyből maszkban érkezzenek a betegek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...