fbpx
14 C
Kecskemét
2024. május 4., szombat

FRISS HÍREK

Így szigorodnak március elsejétől a maszkviselés szabályai Kecskeméten

- Advertisement -
Kecskemét Megyei Jogú Város Operatív Törzs egészségügyi szakemberek véleményét kérte a kötelező maszkhasználat elrendelésével kapcsolatban. A beérkezett szakértői vélemények áttekintése alapján megállapítja, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kórházhigiénés Osztálya, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala, továbbá a megkérdezett felnőtt háziorvosok és gyermekorvosok szinte mindannyian a kötelező maszkhasználat szabályozásának szigorítását tartják megfontolandónak, indokoltnak.
Mindezek alapján Kecskemét Megyei Jogú Város Operatív Törzs a kötelező maszkhasználatra vonatkozóan az alábbi döntést hozza:
1. Kecskemét Megyei Jogú Város Operatív Törzs javasolja, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város belterületén a maszkviselés 2021. március 1. napja 20.00 órától kezdődően 2021. március 15. napjáig a következő helyszíneken legyen kötelező:
a.) a Bethlen körút, a Kuruc körút, az Erzsébet körút, a Kossuth körút, az Árpád körút, a Mária körút és a Széchenyi körút (a továbbiakban Nagykörút) által határolt területen belül minden közterületen.
A Nagykörúton kívül az alábbi helyszíneken:
b) buszmegálló területén,
c) piac és vásár területén,
d) olyan helyiség, épület, létesítmény bejáratától számított 10 méteres közterületi távolságon belül, ahol
da) bölcsőde, óvoda, általános iskola és 9. évfolyam alatt is képzést biztosító középfokú oktatási intézménybe vagy intézményből történő gyermekkíséret
db) termék vásárlása
dc) egészségügyi, szociális, postai, vagy egyéb szolgáltatás igénybevétele
dd) bírósági, hatósági, egyéb ügyfélszolgálaton történő ügyintézés
de) vallási közösségek szertartásán, temetésen való részvétel
céljából várakoznak-
e) bevásárlóközpont parkolóiban.
2. Az operatív törzs az országos napi esetszámok és a halálesetek számának sajnálatos növekedésére tekintettel a maszkhasználatra és a közösségi tartózkodásra vonatkozóan az alábbi ajánlást teszi, illetve az alábbi kérést fogalmazza meg:
– Az operatív törzs a város lakosságától azt kéri, hogy mindenki körültekintően, egyénileg fontolja meg, hogy a közterületek azon részén, ahol nem kötelező használja-e a maszkot.
– Fokozott figyelmet kell fordítani a kötelező szociális távolságtartásra és ahol ez nem lehetséges, mindenképpen maszkot kell viselni a saját és mások védelme érdekében.
– Szigorúan ellenőrizni szükséges az 1. pontban felsorolt helyszíneken a kötelező maszkviselés betartását.
– Az operatív törzs kéri, hogy munkahelyi, iskolai közösségben ne tartózkodjon olyan felnőtt, illetve gyermek, akinél a fertőzés valamely tünete tapasztalható. A közösségekben fokozott figyelmet kell fordítani továbbá a higiéniai szabályok betartására.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...