fbpx
16 C
Kecskemét
2021. június 12., szombat
KecsUPItthonA Fidesz pártalapítványába toboroznak gyakornokokat a kecskeméti egyetemen is

FRISS HÍREK

A Fidesz pártalapítványába toboroznak gyakornokokat a kecskeméti egyetemen is

“Polgári Magyarországért Alapítvány néven német mintára közéleti alapítványt hozott létre a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség – jelentette be Orbán Viktor csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyet a párt elnökségi ülését követően tartottak Budapesten. Az alapítvány elsődleges célja, hogy hozzájáruljon a közéleti műveltség, a politikai kultúra elmélyítéséhez, támogassa és elősegítse a XX. század két diktatúrája által megtört polgári, keresztény értékrend, hagyomány újraéledését és terjedését – mondta a pártelnök. Orbán Viktor bejelentette, hogy az alapítvány kuratóriumának elnöke Matolcsy György volt gazdasági miniszter lett.”számolt be az MTI alapján 2003 októberében az Index.(kiemelések tőlünk)

“A kecskeméti egyetem építése mögött a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank alapítványai állnak. Ezek hozták létre a beruházást koordináló KEDO Zrt.-t, amelynek vezérigazgatója Matolcsy rokona, Szemerey Szabolcs, a kecskeméti polgármester férje lett. – ezt pedig mi írtuk egy éve.

A kecskeméti egyetem is hirdeti, hogy lehet menni gyakornoknak a Fidesz pártalapítványába

Egy nem olyan régen nyilvánossá váló pályázat alapján a kecskeméti egyetem is (amelyet sokan csak Matolcsy-egyetemnek hívnak) toboroz gyakornokokat hallgatói között a Fidesz pártalapítványába. Itt hirdetik a lehetőséget. Bár  a Fidesz szó nincs benne a pályázatban, de az igen, hogy azoknak szól, akik meg akarnak ismerkedni egy pártalapítvánnyal. És benne van Balog Zoltán egykori miniszter neve is a szövegben, mint az alapítvány kuratóriumának jelenlegi elnöke. És ugye ott az alaptívnány neve: Polgári Magyarországért Alapítvány. Az alapítvány alapító dokumentuma szerint egyértemű a helyzet: az alapítványt a Fidesz hozta létre, miként a cikk elején a korabeli tudósításból is kiderül.

részlet az alapítvány alapító dokumentumából

A kuratóriumban ül még Balog Zoltán mellett Kövér László és Gulyás Gergely is. Ha úgy tetszik, nem csupán egyetemet hozott Kecskemétre Matolcsy György, de szellemisége és rajta keresztül a Fidesz szellemisége is átjárja az egyetem falait péládul egy ilyen pályázat kapcsán. De mi is ennek a célja?

A polgári, nemzeti és keresztény értékeket vállaló, közéletben aktív fiatalok megismertetése egy pártalapítvány működésével, szakmai munkájával és ezen keresztül a magyar közélettel.

Ráadásul még politikai kommunikációt is tanulhatnak a fiatalok. Valamint sajtófigyelés, fordítás, levelezés, civil kapcsolatok építése van még a programban. Három hónapig tart az ösztöndíj, amely alatt havonta 50 ezer forintot kapnak a hallgatók. De ne higgyük, hogy ezt csak a kecskeméti magánegyetem hirdeti. A Google csak úgy dobja ki állami egyetemek honlapjait ugyanezzel a felhívással.

De hiszen rendben is van, nem? Hol hirdessék a Fidesz pártalapítványának ösztöndíját, amely a felsőoktatásban tanulóknak szól, ha nem főiskolákon és egyetemeken? Osztjónapot.

Vajon mit szólnak ehhez azok, akik a színművészeti egyetemet liberális hüllőkeltetőnek nevezték?

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....