fbpx
6 C
Kecskemét
2024. március 3., vasárnap

FRISS HÍREK

Elindult a Telex, az Indextől távozott újságírók lapja

- Advertisement -

2020. október 2-án délután élesedett a címlap, és ezzel elindult Magyarország új internetes lapja, a Telex.hu, melyet az Index.hu internetes portáltól augusztusban eltávozott újságírók és technikai személyzet készítenek – írta meg a Telex.

Mint az ismert, a G-nap óta a NER fokozatosan vette körbe az Indexet tulajdonosát, végül Vaszily Miklós, a NER egyik végrehajtóember tette rá a kezét az Index bevételeit kezelő Indamedia cégre. Némi kavarás után Dull Szabolcsot, az Index főszerkesztőjét leváltották. Ezután a teljes szerkesztőség és a műszaki háttéremberek jelentős része felállt. Nem akarták megvárni, hogy takarékra csavarják a lap működését, vagy második Origót csináljanak belőle.

Az Index ezek után fokozatosan irányt kezdett váltani. Új embereket vettek fel, akik már sokkal barátságosabbak a kormánnyal, megértik az illiberális állam szavát.

Hasonló cikkünk:  Lánczi Tamás: Bízzanak bennem

A kapcsolódó mellékletek és szolgáltatások, például a Totalcar, a Blog.hu vagy az Indavideo ottmaradtak az Indexnél.

Az új lap még csak próbaváltozatban működik, a készítők előre is elnézést kérnek az előforduló hibákért.

 

A lap egyelőre ingyenes, de később előfizetésekből szeretnék fenntartani a működését, mivel ebben látják a függetlenség garanciáját. A magyar hirdetési piac túlságosan a kormány befolyása alatt áll, egy tőkeerős tulajdonost pedig a NER bármikor megfenyegethet, ellehetetleníthet vagy más módon kényszeríthet, hogy adja át a lapot egy kormánybarát üzletembernek.

A sajtó függetlensége az olvasókon múlik. Nem csak a Telex, a KecsUP is számít olvasói támogatására. Amennyiben lehetőségében áll, fizessen elő lapunkra!
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...