Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Betiltják szilveszterkor a tűzijátékok árusítását

- Advertisement -

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a 2020. december 10-i, csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a bulitilalom miatt az idei év végén betiltják a tűzijáték értékesítését az országban – írta meg a Hvg.hu.

A szabályok szerint eddig kizárólag december 28. és 31. között lehetett pirotechnikai kellékeket vásárolni az arra kijelölt értékesítési pontokon.

Mikor lehet fellőni a tűzijátékot?

A tavaly vásárolt és megmaradt vagy külföldről behozott tűzijátékokat csak december 31-én este hat órától január 1-je reggel hat óráig lehet felhasználni – ezt már a Telex.hu írta.

Aki nem kertes házban él, az csak közterületen tudja felhasználni a pirotechnikai eszközöket, a kijárási korlátozás értelmében azonban 20 óra és hajnal 5 óra között nem lehet az utcán tartózkodni, és az eddigiek alapján ezen nem is tervez változtatni a kormány.

Azaz összesen három óra marad a tűzijátékok legális utcai felhasználására: december 31-én 18–20 óra között és  január 1-jén reggel 5–6 óra között.

Petárdázni továbbra is tilos: birtokolni és felhasználni is szabálysértés, amiért 150 ezer forintos bírság járhat.

Csak kis bulik lehetnek

A koronavírus terjedése miatt az eddig is biztos volt, hogy szilveszterkor elmaradnak a nagyobb bulik. A kormány ugyanis az operatív törzs javaslata alapján korábban úgy döntött, hogy az év utolsó napján is fenntartja a kijárási tilalmat este 8 és reggel 5 óra között, valamint 10 embernél több nem lehet egy helyszínen.

Rosszul jártak a tűzijáték-kereskedők, jól jártak a kutyák

A 2020-as év kárvallottjai közé kerültek most a tűzijáték-kereskedelemmel foglalkozók is. A Világgazdaság szerint az évi kétmilliárd forintos piac 70%-át az év végi lakossági vásárlások tették ki eddig. Tavaly országszerte kb. 700 értékesítési ponton lehetett pirotechnikai eszközöket vásárolni. Egy kereskedő arra számít, hogy legalább 20-25 százalékkal fog esni a forgalma.

A kevesebb tűzijáték miatt viszont idén nyugodtabb szilveszterestére számíthatnak a kutyák, macskák és a városkörnyéki erdei állatok.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version