fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Maga felé hajlott a keze?: Botrányos állami pénzosztás a Balatonnál

- Advertisement -

Laposa Bence érdekeltségei kapták a legtöbb pénzt a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) azon a pénzosztáson, amelyet éppen az ő javaslata alapján hajtottak végre, miután a szervezet tanácsadója. Laposa a Balatoni Kör elnöke (a minőségi borászatokat és vendéglátóhelyeket tömörítő társaság) felajánlotta a leomondását, akkora a feszültség – írta meg az országos sajtó a 24.hu alapján.

A lap arról is írt, hogy egy titkos és bizalmas találkozóra hívta össze Laposa Bence (Laposa borok) azokat a vendáglátósokat, akik szerepeltek a listáján. Akik ezen nem szerepeltek és nem is kaptak támogatás, azok nem is tudtak az eseményről. A 24.hu szerint Laposa javaslatára osztották szét az MTÜ másfél milliárdját, és saját érdekeltségei kapták a legtöbb pénzt. . Ez két céget jelent, 71,5-71,5 millióval. Tehát a kiosztott pénz kb. tizedét Laposa érdekeltségei kapták.

Kidobja kínálatából a Laposa borokat egy kávézó

A hírre reagálva egy kávézó bejelentette, hogy megválik a Laposa boroktól, és azokat soha nem veszi vissza a kínálatába. Tetszőleges összegért bárki viheti az italokat.

Laposa szerint nem úgy van az

Ugyanakkor Laposa Bence arról adott ki közleményt a cikk után, hogy semmi köze nem volt a pénzek osztásához és az egész folyamatban nem vett részt. Azonban nem tér ki a 24.hu cikkének fontos részleteire, miszerint a pénzosztó Magyar Turisztikai Ügynökség tanácsadó testületének tagja, és nem tett említést a lap által felvázolt titkos találkozóról sem.

Hasonló cikkünk:  A Greenpeace keresett, de csak elvétve talált új visszaváltási díjas italcsomagolásokat a hazai boltok polcain

Akár ő tett javaslatot, akár nem, annyi mindenképpen tudható, hogy egy nem nyilvános pályázatról van szó, hanem az MTÜ egyedi döntéséről, ami alapján egyesek kaptak, mások nem kaptak támogatást. Akkor, amikor egyébként a vendéglátóiparnak már csak az ujja hegye van kint a vízből, és ezzel igyekszik jelezni, hogy nem bírja tovább. Még a kecskeméti önkormányzati sajtó is arról számolt be az általa megszólaltatott egyik vendéglős alapján, hogy a novemberre igért kormányzati támogatás nem kapták meg. Ilyen helyzetben talán érthető a feszültség akkor, amikor az egyik borász két cégével 140 millió forint állami pénzhez jut egyedi döntés alapján.

A 24.hu arról is írt, hogy a Laposa család cégei 2019 nyara óta 631 millió forintot kaptak az állami szervezettől. 2018 őszén Orbán Viktor miniszterelnök és Guller Zoltán (az MTÜ vezetője) adta át Laposa Bencének a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését, a Pro-Turismo-díjat.

Meghosszabbították a veszélyhelyzetet

Közben a kormány márciusig meghosszabbította a veszélyhelyzetet és ezzel a korlátozásokat.

Márciusig meghosszabbítják a korlátozásokat

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...