fbpx
4 C
Kecskemét
2024. október 18., péntek

FRISS HÍREK

Tele van galambszarral Kecskemét főtere

- Advertisement -

Lehet szeretni és lehet utálni a madarakat. Viszont tény, hogy velünk élnek, a környezetünkhöz tartoznak. Különösen gyakoriak fás területeken, így a főtéri fákon is előszeretettel üldögélnek. Ráadásul, mint minden állat, a madarak is ürítenek, és mivel nem annyira intelligensek, mint legalább egy macska, oda szarnak, ahol éppen jól esik, és nem takarják el.

De ha már így van, vajon törvényszerű-e, hogy tele van piszkítva a főtér? A térkőburkolat és a padok egyaránt?

Miután a guanó egészségügyi kockázatot jelent, nem csupán gusztustalan látvány, hanem olyan, mint amitől jobb megszabadulni. Ezért el kell takarítani, nincs mese. Másodsorban pedig ki ül le szívesen egy telerondított padra? Ki sétál szívesen úgy, hogy közben kerülgetnie kell a galambszart?

Megkérdeztük Király József belvárosi önkormányzati képviselőt (Szövetség), hogy ő mit tud tenni. Válaszában megírta, hogy nem túl régen maga is észlelte a problémát, amiről már többen panaszkodtak neki. Ezért levélben fordult az illetékes önkormányzati céghez. Íme a levele:

Hasonló cikkünk:  Kinyílt a bérolló: Bács-Kiskunban 310 ezer az átlag nettó fizetés, Kecskeméten magasabb   

A képviselő szerint a levél után megígérték neki, hogy két héten belül eltüntetik a plecsniket. Talán így is történt, most azonban fényképeinken látszódik, hogy megint szükség lenne a munkára. Sőt, erre folyamatosan. Király József szerint azonban se eszköz, se ember nincs erre.

Facebook/Szeberényi Gyula Tamás

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester áprilisban néhány fotó erejéig beleült a Városüzemeltetési Kft. új takarítógépébe. Ez a gép ránézésre alkalmas lehet arra, hogy a térkőről feltakarítsa az ürüléket. A padokról pedig valamilyen más módszerrel mégiscsak érdemes volna eltüntetni az olykor tenyérnyi méretű pottyantásokat.

galambsza

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Elhalasztják a kecskeméti buszok újraszámozását

Dr. Homoki Tamás alpolgármester Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2024. október 17-én tartott ülésén elfogadta, hogy halasszák el a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...