Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Zúzalékot hoztak az „életveszélyes” kadafalvi árokhoz

- Advertisement -

Tegnap számoltunk be róla, hogy egy kadafalvi Facebook csoportban áll a bál a Boróka és a Darázs utcák sarkán lévő buszmegálló miatt. Alapból az a bajuk a hozzászólóknak, hogy az illetékesek nem tudtak eddig olyan buszmegállót ide építeni, amely európai szintű lenne. Azonban minap -egy kommentelő szerint- az út kezelője megelégelve itt az esőzések miatti tócsákat (ma éppen aktuális), amelyek nehezítik a le és felszállást, egy hosszabb árkot ásott ide szikkasztó gyanánt. Ezt azonban a városrész hivatalos oldalán (vélhetően Leviczky Cirill önkormányzati képviselő) életveszélyesnek minősítették, és jelezték, hogy már intézkedtek. A mellékelt fotó alapján a nagyobb részét pénteken feltöltötték, és azt jelezték, hogy hétfőn talán folytatják. Ezt saját fotóval mi is megmutattuk.

Ma valóban folytatták, de nem úgy, ahogyan talán sokan számítottak rá. Az árok egy részét (amit pénteken meghagytak), ma sem temették be. Ellenben a korábban betemetett részre zúzalékot hoztak.

Az a gyanúnk, hogy a meghagyott árkot szikkasztónak hagyták meg. Úgy tűnik, hogy a döntéshozók szerint a rövidebb árok már nem életveszélyes. Persze nem állítjuk, hogy ez így marad, akár vissza is térhetnek még ide a munkások.

Tegnap arról is írtunk, hogy az életveszélyesnek titulált árkot nem kerítették körül a hétvégére. És megírtuk azt is, hogy a városrész fejlődésével elégedetlen lakosok demonstráción gondolkodnak.

- Advertisement -
Exit mobile version