fbpx

FRISS HÍREK

Így tesz különbséget a kormány oltott és oltott között

- Advertisement -

A kormány bejelentette, hogy átalakítják a védettséginek nevezett kártyát, és február 15-től oltási igazolványnak hívják majd. Azon túl, hogy az eddigi kártya nem igazolt feltétlenül védettséget, és így jobb ha nem annak nevezik, azért felvet néhány kérdést az újítás.

Például azt, hogy

  • akiknek eddig volt védettségi igazolványuk, kapnak-e új kártyát oltási igazolvány elnevezéssel?
  • Ha kapnak, akkor vajon milyen áron készítteti el ezeket a kártyákat a kormány és mennyi újabb pénzt szán erre?
  • Mi lesz azokkal, akik azért kaptak védettségi igazolványt, mert átestek a betegségen és nem azért, mert felvették az oltást?
  • Ha csak az oltási kártya lesz érvényben, és az eddigi védettségi kártyák hatályukat vesztik, és az új, oltás nélküli megbetegedettek nem is kapnak már oltási kártyát, akkor ők kiszorulnak-e olyan helyekről, eseményekről, ahova eddig járhattak az oltás nélküli betegségen átesettek?
  • Ha csak az számít oltottnak, aki három oltást kapott vagy kettőt, de a második hat hónapon belüli az elsőhöz képest, akkor azok az oltott emberek, akik hat hónap és egy napra vették fel a második oltást, ők szintén kiszorulnak olyan helyekről és eseményekről, ahova eddig eljuthattak és eljuthatnak azok a két oltást felvevők, akiknek a két oltás között kevesebb, mint hat hónap telt el?
Hasonló cikkünk:  A jelek szerint Orbán Viktor politikai őrségváltásra készül

Milliók veszthetik el a kártyát

A Portfóli szerint magyarok milliói veszíthetik el a védettségi kártyájukat, és ezzel azokat a többletjogosultságokat, amik a kártyával járnak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...