fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. február 23., péntek

FRISS HÍREK

Így tesz különbséget a kormány oltott és oltott között

- Advertisement -

A kormány bejelentette, hogy átalakítják a védettséginek nevezett kártyát, és február 15-től oltási igazolványnak hívják majd. Azon túl, hogy az eddigi kártya nem igazolt feltétlenül védettséget, és így jobb ha nem annak nevezik, azért felvet néhány kérdést az újítás.

Például azt, hogy

  • akiknek eddig volt védettségi igazolványuk, kapnak-e új kártyát oltási igazolvány elnevezéssel?
  • Ha kapnak, akkor vajon milyen áron készítteti el ezeket a kártyákat a kormány és mennyi újabb pénzt szán erre?
  • Mi lesz azokkal, akik azért kaptak védettségi igazolványt, mert átestek a betegségen és nem azért, mert felvették az oltást?
  • Ha csak az oltási kártya lesz érvényben, és az eddigi védettségi kártyák hatályukat vesztik, és az új, oltás nélküli megbetegedettek nem is kapnak már oltási kártyát, akkor ők kiszorulnak-e olyan helyekről, eseményekről, ahova eddig járhattak az oltás nélküli betegségen átesettek?
  • Ha csak az számít oltottnak, aki három oltást kapott vagy kettőt, de a második hat hónapon belüli az elsőhöz képest, akkor azok az oltott emberek, akik hat hónap és egy napra vették fel a második oltást, ők szintén kiszorulnak olyan helyekről és eseményekről, ahova eddig eljuthattak és eljuthatnak azok a két oltást felvevők, akiknek a két oltás között kevesebb, mint hat hónap telt el?
Hasonló cikkünk:  Szégyellje magát – üzente a bicskei gyermekotthon egykori lakója Novák Katalinnak

Milliók veszthetik el a kártyát

A Portfóli szerint magyarok milliói veszíthetik el a védettségi kártyájukat, és ezzel azokat a többletjogosultságokat, amik a kártyával járnak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...