fbpx
20 C
Kecskemét
2024. június 26., szerda

FRISS HÍREK

Szeberényi a kormányt fényezi egy az EU-nak köszönhető fejlesztés okán

- Advertisement -

Örvendetes, hogy Kecseméten új nővérszálló épül, hiszen minden pénz, ami az egészségügy fejlődését segíti, úgy kell, mint sivatagnak a víz. Egy néhány éves felmérés szerint, még a Fidesz szavazóinak többsége is úgy véli, hogy inkább kórházakat kell építeni és fejleszteni, mint stadionokat építeni.

Szóval nem baj, ha egy városvezető örül a városában megvalósuló fejlődéseknek, ugyanakkor joggal várhatja el tőle a közvélemény, hogy egy-egy fejlesztés dicséreténél fontos részleteket is tárjon a közvélemény elé.

Szeberényi Gyula Tamás olyan fontosnak tartja a nővérszálló építését Kecskeméten, hogy mostanában erről kétszer is beszámolt Facebook oldalán, már úgy is mint a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje a Bács megyei 2-es körzetben.

Január 29-én ezt posztolta:

Facebook/Szeberényi Gyula Tamás

Itt pedig a január 30-i posztja:

Facebook/Szeberényi Gyula Tamás

A #folytatjuk egyértelműen arra utal, hogy a megosztás Szeberényi Gyula Tamás fideszes kampánytevékenységének egy szösszenete. És az is jól látszódik, hogy az utóbbi posztban egyértelműen a magyar kormány tevékenységét dicséri, és itt említi meg a kecskeméti nővérszálló épülését is.

De miről is van szó?

A kecskeméti kórház az önkormányzati sajtó egyik cikkét beemelve azt írja, hogy

„Az ország 13 megyéjében újulnak meg vagy épülnek új nővérszállók a közeljövőben, a beruházások 8,5 milliárd forint uniós forrásból valósulnak meg – jelentette be az emberi erőforrások minisztere kedden budapesti sajtótájékoztatóján. Kásler Miklós elmondta, négy helyszínen – Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen és Nyíregyházán – új nővérszálló épül, további 12 helyszínen pedig a meglévőket újítják fel, bővítik, korszerűsítik… a kórház területén egy 80 férőhelyes nővérszálló létesül, mintegy 658 millió forint értékben. A kétszintes épületben 20 darab 30 m2-es garzon kap helyet 2-2 férőhellyel, valamint 40 db 17 m2-es minigarzont is kialakítanak a mintegy 2000 m²-es szállón.”

A szerződés szerint nem állami támogatásnak minősül

Vagyis ebből is kitűnik, hogy az a fejlesztés, aminek Szeberényi is örül, az Európai Unió pénzéből valós meg. Olyannyira EU-s pénzről van szó, hogy a támogatási szerződésben le is írják, hogy ez nem minősül állami támogatásnak egy hivatkozott uniós dokumentum szerint.

Hasonló cikkünk:  Elhunyt Dr. Danka Róbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Urológiai Osztályának főorvosa

Az EU pénze jól jön, még ha nem is említi meg, de azért Brüsszel miatt is menetel Szeberényi

Miközben tehát a fideszes jelölt Szeberényi Gyula Tamás a kormányt fényezi a fejlesztéssel, nem tett említést arról, hogy az Európai Unió pénzéből történik a nővérszálló építése. Nem olyan régen, amikor az újabb úgynevezett békemenetet szervező kormánypárti szervezet bejelentette, hogy márciusban újra lesz séta az Orbán-kormányért, akkor Szeberényi Gyula Tamás megírta, hogy ő ismét ott lesz, mert bizonyítanunk kell Brüsszel felé”.

Facebook/Szeberényi Gyula Tamás

Egykor a kecskeméti Fidesz osztott meg megtévesztő üzeneteket

Korábban a kecskeméti Fidesz nem egyszer, EU-s pénzekből megvalósuló fejlesztésekről készített olyan grafikát, amelyekből arra lehetett következtetni, hogy a kecskeméti Fidesz fejleszti a várost.

Ajánljuk korábbi cikkünket is:

Brüsszelezik Szeberényi, miközben brüsszeli pénzek farvizén is kampányol

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Papucs, törölköző, pléd sincs biztonságban a kecskeméti strandon?

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban tapasztalható lopásokra figyelmeztető poszt terjedt el a Facebook-on. Talán javul majd a helyzet, július...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...