fbpx
14.1 C
Kecskemét
2021. szeptember 21., kedd

FRISS HÍREK

Szerencse, hogy rendbe tették a Bringaparkot, mire a KTV odament interjúzni az alpolgármesterrel

Az önkormányzati sajtó, dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és a Fidesz Kecskemét Facebook oldal is büszkén számolt be arról, hogy zöld városrész lett a Homokbánya. Ennek egyik közismert és népszerű része a Bringapark, amely valóban szuper hely, és erről már mi is írtunk.

Csak az elmúlt hónapokban nem egyszer rontotta a képet, hogy igen gazdátlannak tűnt. A szemét ömlött ki a kukákból és fújta azt a szél a park minden szegletébe; az összetört pad hetekig ott árválkodott; és a megrongált közlekedési táblák sem javítottak a látképen. Megírtuk azt is, hogy természetesen van lakossági felelősség is abban, hogy mennyi ideig marad meg egy beruházás jól használhatónak, ugyanakkor nyilván önkormányzati felelősség is akad. Például abban mindenképpen, hogy a kukákat olyan gyakran ürítsék, amilyen gyakran kell, a szétfújt szemetet gereblyézzék össze, a megrongálódott elemeket pedig állítsák vissza, amilyen hamar csak lehet.

Hasonló cikkünk:  Tudás és megbízhatóság - Beszélgetés Király József képviselőjelölttel (x)
Hasonló cikkünk:  Tudás és megbízhatóság - Beszélgetés Király József képviselőjelölttel (x)

Kész szerencse, hogy mire a szemétügyekben sokszor nyilatkozó alpolgármerster a helyszínre ment, már nem volt szemetes a Bringapark

Egyszer már beszámoltunk arról, hogy végre megszépült a park, miután bemutattuk, hogy legalább egy hete ugyanaz a szemét púpozódik a kukákban. Nem olyan régen ismét beszámoltunk arról, hogy áll a szemétben a Bringapark. Nem sokkal később -olvasónk szerint március 16-án- ismét rendbe tették a parkot, úgy tudjuk közmunkások. Kész szerencse, hiszen pár nappal később, a múlt pénteken a KTV stábja Szeberényi alpolgármesterrel interjúzott a helyszínen, és így nem csúfoskodott a szemetes környék a felvételeken, és az üres kukát is meg lehetett mutatni a nézőknek.

Az önkormányzati sajtó cikkében az is olvasható, hogy

“Az alpolgármester hozzátette, ezen a területen is megjelent korábban az illegális hulladék, így többször ki kellett küldeni a városüzemeltetés munkatársait. Véleménye szerint ez a probléma itt a járványhelyzettel is összefügg, hisz a gyorséttermekben nem tudják helyben elfogyasztani az ételeket a vendégek,sokan pedig nem veszik a fáradtságot arra, hogy a szabadban elfogyasztott élelmek csomagolóanyagait haza vigyék.

Azt is nyilatkozta az alpolgármester, hogy a terület fenntartására a Hírös Sport Nonprofit Kft.-t jeöli ki az önkormányzat. Remélhetően ezzel megoldódik végre az itt többször jelentkező probléma, és egy valóban jó helyen, valóban jó is lesz tartózkodni.

Hasonló cikkünk:  Krímbe utaztak volna, 49-en vesztették életüket – 50 éve után is felmerülnek kérdések

Azok a bizonyos Patyomkin-falvak

Talán a Homokbánya egykori szovjet érintettsége okán jutott eszünkbe az egykori orosz miniszter, Patyomkin. Aki, mielőtt a cár meglátogatta az újonnan szerzett területeket, településeket, parasztokat küldött előre, hogy mire odaérnek az elöljárók, szép rendben legyen minden. A Patyomkin-falvak kifejezés talán sok olvasónknak cseng ismerősként. Bár a történészek szerint a díszlet falvak inkább csak a kitaláció szüleményei, az előre megszépített települések történetei minden bizonnyal a valóságoz tükrözik.

Hasonló cikkünk:  Krímbe utaztak volna, 49-en vesztették életüket – 50 éve után is felmerülnek kérdések

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...