fbpx
7.8 C
Kecskemét
2024. március 1., péntek

FRISS HÍREK

Mi legyen a kecskeméti DOMB-ra írva?

- Advertisement -

A Kecskeméti Fiatalok Társasága jó ötleteket szokott feldobni, aztán ezekből általában nem lesz semmi. Ilyen ötletük a Kecsó kalauz, ami már évek óta készül de sehogy sem halad se előre sem hátra. A „kiskun párduc” márkaépítése is halad valamilyen irányba, bár az utcán még nem találkoztunk se párduccal, se kiskunk párducos pólóval.

Most azonban olyan követ dobott a záportározóba, hogy még mi is felkaptuk a fejünket és az első hozzászólóval egyetértve vágtuk rá szerkesztőségileg: csináljuk meg!

Vicceskedünk, vicceskedünk?

Alapvetően ez egy olyan kezdeményezés aminél adja magát a válasz, hogy majd a Kétfarkú Kutyák megcsinálják, mi, kecskemétiek pedig vérmérséklettől (és pártszimpátiától) függően örülünk vagy morgunk miatta.

De komolyan, szabad ezt egyáltalán?

Van azonban itt több komoly kérdés és szempont amit érdemes végiggondolni: mindeképp érdemes a terület tulajdonosával, használójával, kezelőjével egyeztetni munka- és mindenféle biztonsági okokból. Kivitelezés közben se üssön agyon senkit egy elszabadult betű és a későbbiekben se kapjon bele egy nagyobb szél a felliratba és ne vigye magával mondjuk Lajosmizésre. Szóval, ha az ember tényleg meg akarja csinálni, akkor érdemes szakembereket, a DOMB kezelőjét és az önkormányzatot (városkép) is bevonni.

De komolyan, van ennek egyáltalán bármi értelme?

A mi válaszunk egyértelmű igen. Városmarketing céljából mindeképp érdemes lett volna ezt a lehetőséget már évtizedekkel korábban használni és kihasználni. Mi, kecskemétiek megéljük a DOMB-ot, mint a város jelképét: se vizünk nincs, se magas helyszínünk, pedig a város jelmondata pont ezekről beszél: „Sem magasság, sem mélység nem rettent.” Így aztán ástunk gyorsan egy jó nagy gödröt, hogy legyen mélység (és benne víz). A kihordott földből pedig építettünk egy dombot, hogy legyen magasság. Tökéletes összefogalálása ez a kecskemétiségnek, talán ezért is szeretjük annyira a DOMB-ot mi, kecskemétiek.

Hasonló cikkünk:  Hová tűntek a kocsmák és a vendéglátóhelyek Kecskeméten?

Szóval a városmarketing már elkezdődött a DOMB (és a tó) elkészültével, az eredettörténet hatásosan megírható és most már csak tovább kéne fejleszteni ezt a marketing eszközt. Első lépésben lehet ez egy egyszerű KECSKEMÉT felirat a domb oldalán, vagy egy kecske, mint az új arculatban szereplő színes kecske. Vagy a kiskun párduc. Vagy?

Döntsük el együtt!

Azt gondoljuk, hogy a mai megosztott közös kommunikációs terünkben ez egy olyan téma lehet, ami egyesíteni tudja a kecskemétieket, újra megélhetővé teszi a kecskemétiséget. Éppen ezért élére állunk a Káefté kezdeményezésének és mindent megteszünk, hogy megvalósuljon valami ott a DOMB oldalán. Úgyhogy első lépésként olvasóink segítségét kérjük, a lenti űrlapon válasszák ki a nekik legjobban tetsző ötleteket vagy adjanak meg új javaslatokat. A trollkodást szeretjük, most azonban szűrni fogjuk.

Mi legyen a DOMB oldalán?
  • Adj hozzá további lehetőséget...

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sztrájkbizottság alakult a kecskeméti Mercedes-gyárban

A lassan fél éve folyó bértárgyalások során nem közeledtek eléggé az álláspontok - közölte a Vasas Szakszervezeti Szövetség. Ezért...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...