fbpx
2.2 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

A fideszes Budai hazudott Czeglédyről, a HIROS.HU egyelőre megúszta

- Advertisement -

Dr. Czeglédy Csaba tegnap közölte Facebook oldalán, hogy jogerősen pert nyert Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő ellen, aki tehát a bíróság szerint nem mondott igazat a szombathelyi politikusról.

„Megérkezett a Fővárosi Ítélőtábla ítélete: jogerősen pert nyertem Budai Gyula ellen. Most aztán megint rohanhat a Fideszt lelkesen kiszolgáló Alkotmánybírósághoz.”
Ezt posztolta ki Czeglédy, aki csatolta a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét is. Ennek lényegi része a következő:
„Az elsőfokú bíróság ítéletével megállapította, hogy az alperes megsértette a felperes jóhírnévhez való személyiségi jogát azzal, hogy 2021. március 2-án valótlanul állította a HírTV „Magyarország élőben” című műsorában, hogy a felperes pénzt adott át Kunhalmi Ágnesnek a budapesti kampány finanszírozására, valótlanul állította, hogy közel 300 millióforint is eltűnt, amit a felperes az Altustól kapott kölcsönként, továbbá azzal, hogy az alperes 2021. március 2-án a Facebook oldalán valótlanul állította, hogy a felperes betegségre hivatkozva kimentette magát és ezért nem jelent meg a bírósági tárgyaláson”

Valótlanság volt a Tényekben

A bíróság korábban a TV2 Tények című hírműsorát már helyreigazításra kötelezte azért, mert nem tényeket közölt, hanem hazugságot. A csatorna is azt állította, hogy azért nem jelent meg Czeglédy tavaly március 2-án a kecskeméti tárgyaláson, mert beteg volt.

A HIROS.HU szerint is beteg volt

Bár nincs tudomásunk róla, hogy a kecskeméti önkormányzati sajtó ellen folyt volna per, azt azért feltételezhetjük, hogy amennyiben már a bíróság többször is kimondta jogerősen, hogy nem igaz, hogy betegség miatt nem jelent meg a bíróságon Czeglédy Csaba, akkor talán a HIROS.HU esetében is ugyanez a helyzet. Hiszen a hírportálon még ma is olvasható, hogy
„Elkezdődött Czeglédy Csaba büntetőpere a Kecskeméti Törvényszéken. A tárgyaláson egyik vádlott sem jelent meg, mert mindannyian papíron igazolták, hogy elkapták a koronavírust.”

Milyen tárgyalásról van szó?

Czeglédy Csaba és társai ellen a következő váddal zajlik per Kecskeméten.

Hasonló cikkünk:  Telt házas jótékonysági gálaestet szerveztek a gyermekek javára (videóval)

Idézet az ugyeszseg.hu oldalról:

„A dr. Czeglédy Csaba által irányított bűnszervezet működése során több Magyarországon működő multinacionális vállalatnak, illetőleg vállalkozásnak közvetített diákmunkaerőt a 2011. és 2017. év közötti időszakban. Az ehhez kapcsolódó közterhek megfizetésének elkerülése céljából dr. Czeglédy Csaba iránymutatásai alapján létrehoztak egy olyan számlázási láncolatot, amelynek alsó szintjén iskolaszövetkezetek, középső szintjén ténylegesen gazdasági tevékenységet nem, csak átszámlázást végző gazdasági társaságok, míg a legfelső szintjén a Humán Operátor Zrt. állt.

A bűnszervezet működtetésében a vádirat szerint 21 személy vett részt 8 iskolaszövetkezet, 2 korlátolt felelősségű társaság és 1 részvénytársaság keretében. A bűnszervezet a 2011. és 2017. év közötti időszakban általános forgalmi adó adónemben 3 milliárd 254 millió 729 ezer, míg egyéb adók és járulékok tekintetében 2 milliárd 960 millió 976 ezer forint, azaz mindösszesen 6 milliárd 215 millió 705 ezer forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Mindezek alapján a Csongrád Megyei Főügyészség a bűnszervezet működésében való közreműködésük szerint különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a vádlottakkal szemben. A főügyészség dr. Czeglédy Csabát és két társát a Humán Operátor Zrt. működésével összefüggésben elkövetett gazdasági csalás bűntettével is vádolja.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...