Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Orbán minden címlapon megüzente, négy éve Soros, Soros, most baloldal, baloldal

- Advertisement -

Orbán Viktornak nem jelent gondot a mai magyarországi sokszínű média viszonyai között, hogy ami üzenetet el akar juttatni a szavazóinak az ne fusson pillanatok alatt végig Budapesttől Kecskeméten át Heresznyéig. A Fidesz vezérét az adófizetői forintokból működő közszolgálati rádió munkatársa kérdezte pénteken a Kossuth Rádióban, ma a Magyar Nemzetben jelent meg vele interjú, amit szó szerint átvett az összes megyei lap, köztük a Petőfi Népe/baon.hu is. 

Orbán válaszai szinte szóról szóra ugyanazok, olyan mintha csak egyszer mondta volna tollba, amit utána sokszorosítanának apróbb változtatásokkal, és csupán a kérdező nevét cserélnék fel. A rádióban Nagy Katalin kérdezett alá a miniszterelnöknek, utána pedig Csermely Péter, a Mediaworks Hungary Zrt tartalomfejlesztési vezérigazgató helyettese.

Orbán válaszai nem nagy meglepetésre azok, amiket hetek óta csak az nem hall, aki időközben elhagyta a Föld nevű bolygót, béke-háború, baloldal, baloldal, baloldal, Márki-Zay, Nyugat.

A magyar autokráciánkban ez nem egyedi eset. Négy évvel ezelőtt is ugyanez történt, mindegyik megyei lap ugyanazt azt interjút közölte, amiben a miniszterelnök felmondta a Fidesz kampányüzeneteit: Soros GyörgySoros György, Soros György, sorsdöntő szavazás, bevándorlóország leszünk vagy nem, az ellenzék csak zűrzavart és bizonytalanságot kínál stb.

Ami talán a merészebb kérdések közé tartozik a mostani interjúban, az a V4-ekkel kapcsolatos, miszerint a lengyelekkel, csehekkel, szlovákokkal való magyar viszony megtört Orbán Putyin politikája miatt. (Néhány nappal ezelőtt elmaradt a budapesti V4 találkozó is.) A magyar miniszterelnök a következőképpen látja a V4-ek körüli konfliktust:

„A V4-et mindig is kihívás elé állította az a tény, hogy a négy ország másként gondolkodik a keleti politikáról. De a V4 nem geopolitikai szervezet, nem is erre jött létre, hanem arra, hogy az EU-n belüli vitákban a közép-európai érdekeket közösen tudjuk képviselni, legyen szó akár gazdasági, akár értékrendbeli kérdésekről. A V4 ezt az eredeti küldetését a jövőben is jól ellátja majd, e téren nincs semmiféle nézetkülönbség.”

A választási kampány lényegében ezzel véget is ért Orbán számára, szokás szerint ismét nem adott interjút olyan médiumnak, ahol váratlan kérdéssel szembesült volna. Miniszterelnök-jelölti vitára sem került sor Márki-Zay Péter és Orbán Viktor között annak ellenére, hogy maga Orbán mondja azt, hogy ez a választás nem lefutott a számukra sem. Holnap két fej-fej melletti nagyságú választói közönség mérkőzik meg. Talán ezért sem lett volna haszontalan feleleveleníteni a demokratikus országokra hasonlító tévévita műfaját.

- Advertisement -
Exit mobile version